isidor2

La Trappe Isid’or

Andre La Trappe, Trappistenbier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

De afgelopen jaren hebben we al een aantal bieren van La Trappe mogen proeven. Vijf hiervan zijn inmiddels op biertjeproeven.nl te bewonderen, maar we zijn er gelukkig nog lang niet! Vandaag is de beurt aan “La Trappe Isid’or”, een biertje waar ik veel positieve verhalen over heb gehoord, maar nog niet eerder heb geproefd. Let’s go dus!

La Trappe Isid’or: een jubileum én een eerbetoon!

isidor1

In 2009 bestond brouwerij de Koningshoeven 125 jaar. Een mooi jubileum en een goede gelegenheid om eens aandacht te besteden aan diegene die zoveel jaar geleden is begonnen met het brouwen van het mooie La Trappe bier. Het bier is vernoemd naar broeder Isidorus, de eerste brouwer van abdij O.L.V. van Koningshoeven. Zijn portret prijkt ook op het stijlvolle etiket Een soort eerbetoon aan hem dus, en zeer geslaagd, want Isidór is opgenomen in het vaste aanbod van de La Trappe bieren! Dit geeft aan dat het wel een goed biertje moét zijn, we kunnen het dus met een gerust hart gaan drinken!

De kenmerken van La Trappe Isid’or

isidor3

La Trappe Isid’or is een amberkleurig biertje met een mooie, stevige witte kraag. Het biertje bevat 7,5% alcohol en is ongefilterd en daarom mooi troebel. Voordat je dit biertje drinkt moet je eerst even goed je neus de kost geven; je ruikt dan onder andere bloemen en fruit. Dit fruitige proef je ook, maar meteen erna ook zeker de karamel die de brouwers zelf ook voorspellen. Persoonlijk vind ik deze karamelsmaak het meest kenmerkende van dit biertje. Het blijft lang hangen! De afdronk is zoals ik al aan het begin aangaf bovengemiddeld bitter, maar vormt wel een mooie combinatie met de karamel. De ideale temperatuur om dit biertje te drinken is rond de 12 graden. Na het uit de koelkast halen dus nog even de verleiding weerstaan om het biertje iets op temperatuur te laten komen. Pas dan komen de geuren en smaken optimaal tot hun recht. Proost!

Bij La Trappe denken ze overal goed over na, ook over de lancering van dit biertje. Kijk vooral even naar onderstaand filmpje om alvast in de stemming te komen! Meer weten over trappistenbieren? Voor alle verhalen over trappistenbieren op biertjeproeven.nl kijk voor dan even hier.

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *