spencer1

Spencer: Trappist van Amerikaanse bodem

Andre Trappistenbier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

We wisten bij biertjeproeven.nl natuurlijk al een tijdje van het bestaan van “Spencer” af. Tot nu toe waren we er alleen nog niet tegenaan gelopen. Nu heb ik een vast ritueel als mijn kerstvakantie aanbreekt: voordat ik naar huis ga eerst een bezoekje aan een slijterij en enkele mooie biertjes inslaan voor de donkere dagen. Onder die mooie biertjes moest Spencer natuurlijk ook zijn! Even doorbijten bij de kassa maar dan heb je ook wat! Het enige echte Trappistenbier buiten Europa gebrouwen. We zijn weer ouderwets benieuwd naar wat dit biertje ons gaat brengen…

Op een rijtje: de 11 Trappistenbieren

Een tijd lang was de wereld van bier vrij overzichtelijk, zeker dspencer4ie van de Trappistenbieren! Maar de laatste jaren is de opmars van bier ook tot in de kloosters doorgedrongen. Op dit moment zijn er maar liefst 11 Trappistenbieren! Een aantal jaren gelden waren dat er nog slechts zeven, alleen in België en Nederland. Bekijk voor meer informatie over de huidige Trappistenbieren vooral even onze link “interessante bierlinks”. Hier kun je ook links naar de sites van de brouwers vinden. Als je meer wil weten over wanneer je nou een biertje een Trappist noemt kijk dan even hier. Er zijn namelijk nog meer brouwers die hun bier graag de titel “Trappist” zouden willen geven, maar die komen daar (nog) niet voor in aanmerking. De kans is echter wel groot dat we binnenkort weer meer Trappisten mogen verwelkomen en dat vinden wij natuurlijk niet erg!

Spencer: de Amerikaanse Trappist

spencer3

Een Trappist is dus geen biersoort, de naam zegt alleen iets over de manier van produceren. Elk Trappistenbier is uniek en daar is Spencer geen uitzondering op! Het woord dat mij te binnenschoot nadat ik het biertje had geproefd was toch wel het woord “gemoedelijk”. Spencer is een biertje zonder scherpe randjes. Wat het meest naar voren komt is naar mijn mening de smaak van gist en mout, vooral mout komt naar voren.

Verder is er weinig echt overheersend aan de smaken van spencer2dit biertje, naast de smaak van gist en mout is het biertje lichtbitter en heeft het een fruitig aroma. Spencer bevat 6,5 % alcohol en is daarmee niet zwaar maar ook niet licht. De kleur van het biertje is hiernaast te zien en is het best te omschrijven als koperkleurig, daarnaast is het biertje zeer troebel. Voor meer achtergrondinformatie over de brouwers van dit biertje verwijzen wij je graag door naar hun website.Wij hebben in ieder geval genoten van dit vriendelijke biertje en wensen alle bierliefhebbers over de hele wereld meer van dit soort bier toe! Mocht je nou een echte Spencer weten te bemachtigen: maak ‘em dan voorzichtig open, dit bier wil graag uit de fles… Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *