Biertjeproeven.nl

Cornet

Andre Cornet Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is weer hoog tijd voor een nieuw biertje op biertjeproeven.nl! De laatste tijd heeft Cornet zich weten te plaatsen in het rijtje van mijn meest favoriete bieren. Dit door Palm gebrouwen biertje heeft eigenlijk alles wat een goed speciaalbiertje hoort te hebben. Vandaar dat  de keuze voor dit sterke, blonde, Belgische biertje niet al te moeilijk was!

 

Cornet: Sterk,blond en Belgisch!

cornet-1

Cornet viel mij meteen op in de winkel. De stoere,stijlvolle verpakking van het four-pack trok meteen mijn aandacht toen ik voorbij het schap in de supermarkt liep. Normaal gesproken is het aanbod van speciaalbieren in de supermarkt niet al te groot, maar soms kom je nog wel eens iets origineels tegen. Toen ik op de verpakking zag staan dat Cornet in 2014 ook nog eens verkozen was tot het beste biertje van Europa (World Beer Awards gold Europe 2014), lag het four-pack al in mijn mandje.

 

cornet-2

Toen ik ’s avonds een Cornet uitschonk vormde zich snel een dikke spierwitte schuimkraag op het blonde bier. Voorzichtig uitschenken dus! Tijdens het brouwen zijn snippers eikenhout toegevoegd, vandaar ook de term “oaked” op het etiket. Dit heeft tot gevolg dat er een lichte vanillesmaak aan het bier zit. Cornet heeft een zachte en bittere smaak tegelijk. Dat is ook de reden dat het één van mijn favoriete bieren is, je hebt totaal niet in de gaten dat je een biertje met een alcoholpercentage van 8,5% aan het drinken bent. Het gevaar is dan ook dat je dit biertje te snel drinkt, zonder stil te staan bij de complexe, uitgebalanceerde smaak. Dat zou zonde zijn, want dan mis je een unieke smaakbeleving! Eentje die ik nog vaak hoop te ervaren! Proost!

Lees hier de beknopte beschrijving op de website van Palm

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *