cast away header

Castaway IPA

Andre Kona Brouwerij USA Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

In de meeste supermarkten zijn de exclusieve bieren al een tijdje aan een opmars bezig. Het mooie daarvan is dat je niet meer speciaal naar de slijterij hoeft om bijzonder bier tegen te komen. Zo ging het ook met Kona Castaway IPA, dat stond/staat gewoon bij Albert Heijn in het schap. Normaal ben ik niet zo’n fan van deze bittere bieren maar het etiket heeft mij toch over de streep weten te trekken, dus hier is ‘ie dan!

Castaway IPA, een Amerikaans biertje.

cast away 3

Uit Hawaii, om precies te zijn! Vandaar dat er op het etiket een mooi Hawaiiaans tafereel is afgebeeld, met een Hawaiiaanse zeilkano en bergen op de achtergrond. Het biertje wordt gebrouwen door de Kona brouwerij, officieel opgericht in 1998 en gelegen in de stad Kailua op het grootste eiland van de staat.

Castaway is een echte IPA, erg bitter en  aan het einde heeft het een (redelijk) zachte afdronk. Het biertje is helder en heeft een goudgele kleur met een klein vleugje oranje erdoor. Je ruikt aan het biertje dat het een IPA is doordat het dat kenmerkende, scherpe hop-achtige aroma heeft. Normaal gesproken ben ik meer van de zoetige en wat zwaardere bieren, maar in de lentezon is zo’n koude IPA toch ook wel genieten! Hopelijk voorlopig nog in het schap van uw supermarkt te vinden, proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *