8.6. 1

Bavaria 8.6 Original

Andre Bavaria Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Een paar weken geleden hebben wij voor het eerst iets geschreven over Bavaria op biertjeproeven.nl. Nu kwamen wij in de supermarkt een (voor ons) nieuw biertje tegen: een drie-pack Bavaria 8.6. Met gratis glas, dat trok ons wel over de streep;) We zijn weer benieuwd naar dit zware blondje!

Bavaria 8.6.

8.6. 2

Allereerst valt het op dat nauwelijks op het etiket te lezen valt dat het om een Baravia biertje gaat. Ben benieuwd wat het idee daarachter is! Het etiket geeft het biertje in ieder geval een chique en exclusieve uitstraling. Ook de bijzondere vorm van de fles maken het om te zien in ieder geval al een bijzonder biertje. Daarnaast heeft Bavaria ervoor gekozen om een aparte website te maken voor dit biertje, de “gewone” 8.6. en de “extreme versie (10,6% alcohol). Op de normale website van Bavaria kun je deze twee bieren niet terugvinden.

8.6. 3

Bavaria 8.6. is een biertje waarbij ik niet echt wist wat ik kon verwachten. Na het proeven van “de bok” had ik echter wel goede hoop op een positieve bierervaring! Gelukkig heb ik die uiteindelijk ook gekregen, Bavaria 8.6. is eigenlijk verrassend lekker. Dankzij de ronde smaak merk je niet dat het biertje een alcoholpercentage van 8,6% bevat. Zoals je op de foto goed kunt waarnemen heeft het biertje een prachtige goudblonde kleur met een spierwitte schuimkraag erop. Bavaria produceert haar eigen mout, hierdoor krijgt heeft het bier ook helemaal een eigen karakter. Voor dit biertje zijn in totaal vier verschillende moutsoorten gebruikt, afkomstig uit verschillende landen van Europa. De hop komt voor een deel weer uit de Verenigde Staten, wat dit biertje tot een behoorlijk internationaal biertje maakt! Bavaria 8.6. Original is zeker de moeite van het proeven waard, maar hou wel in je achterhoofd dat het om een zwaar biertje gaat. Je zou het zomaar vergeten door de rijke smaak! Proost!

 

 

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *