bernardus christmas header

Sint Bernardus Christmas: Bier van de maand december 2015!

Dennis St. Bernardus Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Vele bieren van St. Bernardus gingen “Sint Bernardus Christmas” al voor op biertjeproeven.nl. Nu is St.Bernardus Christmas bier van de maand bij de webwinkel belgischbierspecialist.nl! Maar lees eerst op uw gemak wat meer over dit bijzondere biertje, je moet toch weten wat je drinkt! Nu al enthousiast? Bestel dan alvast hier!

Sint Bernardus Christmas: Topper onder de kerstbieren

bernardus christmas in bericht

Ons bier van de maand december kan alleen maar een kerstbier zijn. Daar bestaat geen enkele twijfel over. En dan natuurlijk alleen het beste kerstbier wat wij (en vele anderen met ons) kunnen bedenken. De keuze is snel gemaakt: Sint Bernardus Christmas!

Hadden we het vorige maand nog over de Val Dieu Noël die niet als typisch kerstbier getypeerd kan worden en erg geschikt is als licht bier bij een zware maaltijd of als degustatiebier na de maaltijd, de Sint Bernardus Christmas is haar absolute tegenhanger. Een kerstbier pur sang. Vol van smaak en aroma’s, zwaar en donker. En alle typische ingrediënten qua smaak zijn in dit kerstbier op een bijzondere manier aanwezig. We proeven gedroogd fruit (rozijn, dadel, pruim) kruiden (o.a anijs), caramel en chocolade. Een behoorlijk complex bier dus, die wel wat weg heeft van de wereldberoemde Sint Bernardus Abt 12. Logisch want dezelfde gisten zijn natuurlijk gebruikt. De Sint Bernardus Christmas is echter iets kruidiger gemaakt, er zijn meer verschillende moutsoorten gebruikt en dus is de smaak toch iets anders en nog iets ‘winterser’. Met een alcoholpercentage van 10% vol. is het oppassen geblazen! De Sint Bernardus bieren zijn officieel erkende abdijbieren, maar neigen toch altijd qua smaak naar de trappistenkant. Ook in dit kerstbier is dat goed te merken. Opnieuw zijn de gebruikte gisten de positieve boosdoeners. Want dat dit de smaak ten goede komt is niet alleen onze mening! De Sint Bernardus Christmas is zeer geliefd onder de decemberdrinkers en staat bekend als één van de beste kerstbieren die er gebrouwen worden, zo niet de beste. Vorig jaar testte bijvoorbeeld pastemagazine.com 31 kerstbieren van over de hele wereld. (elke dag van december een andere?) Het kerstbrouwsel van Sint Bernardus kwam bij hen met stip op nummer 1 te staan. Dit is dus een ideaal kerstbier om deze maand in huis te halen. Zij is geschikt als begeleider van verschillende gangen in het kerstdiner, maar springt er toch wel uit als begeleider bij een kaasplankje. Een perfecte combinatie! Doen dus!

U kunt dit bier deze maand extra voordelig bestellen in onze webshop. Wees er echter wel snel bij want wij hebben de Sint Bernardus Christmas beperkt op voorraad!

Bestel hier uw Sint Bernardus Christmas bieren!

Dennis de Laat

BelgischBierSpecialist.nl

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *