leffe royale m2

Leffe Royale “Mapuche”

Andre Leffe Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Vandaag is het weer eens tijd voor een bijzondere Leffe! “Leffe Royale Mapuche” zag ik eigenlijk voor het eerst staan in de lokale supermarkt. De “gewone” Leffe Royale kende ik al en staat ook al een tijdje op biertjeproeven.nl. Maar deze was weer nieuw voor mij en dat maakt natuurlijk nieuwsgierig, zeker omdat de Leffe Royale zo goed was bevallen!

Leffe, een ambitieus bedrijf!

leffe royale m1

Leffe heeft een professionele uitstraling. De abdijbieren die hier worden gebrouwen zijn dan ook stuk voor stuk van hoge kwaliteit. De teller van verschillende Leffe bieren staat inmiddels op elf, en het einde lijkt nog lang niet in zicht! Op biertjeproeven.nl hebben wij inmiddels zes Leffe bieren staan, waarvan “Leffe lentebier” niet tot het vast gamma behoort. Leffe is eigendom van AB-inbev, de grootste brouwer van de wereld. De naam Leffe is afkomstig van de abdij van Leffe, waar men ooit bier brouwde. Lees vooral ook onze verhalen over de andere Leffe bieren om een compleet beeld te krijgen van dit bedrijf en de geschiedenis van de abdij (en dus ook het bier!).

Leffe Royale Mapuche

Alles aan dit biertje klopt gewoon weer! Het mooie etiket, de chique naam en de mooie koperen/gouden kleur van het biertje zelf zorgen alvast voor het nodige optimisme. Het is wel een redelijk stevig biertje met een alcoholpercentage van 7,5%. De smaak is licht bitter en je proeft ook enkele vruchten zoals abrikoos, perzik, rode vruchten en bosbessen. Dit heeft alles te maken met de “Mapuche” hop die is gebruikt voor dit biertje. De naam “Mapuche” komt dus van de gebruikte hopsoort, maar de Mapuche zijn ook een volk uit Zuid-Amerika, waar de hop op zijn beurt de naam weer van heeft gekregen. Wil je meer weten over dit biertje? Kijk dan vooral even op de uitgebreide site van de brouwer! Wij gaan in ieder geval uitkijken naar de andere twee varianten op de Leffe Royale, er is gelukkig nog genoeg te proeven! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *