bramen bier 4

“Bramen bier” van brouwerij klein duimpje

Andre Brouwerij klein Duimpje Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Vandaag is er weer eens een biertje aan de beurt dat je waarschijnlijk niet kent: “Bramenbier” van brouwerij klein duimpje.

Brouwerij klein duimpje

bramen bier 1

Hoewel “bramenbier” nieuw voor ons was, gold dat zeker niet voor brouwerij klein duimpje! Eerder kon je biertjeproeven.nl al lezen over  “Ouwe gespikkelde kip” en ook een aantal historische Delftse bieren. De brouwerij is gelegen in het mooie Hillegom, midden in de bekende bollenstreek. Bij de brouwerij is ook een terras aanwezig waar je tijdens je fietstocht door de bloemenvelden even bij kunt komen met een biertje. Daarnaast heeft de brouwerij ook een bierwebshop én kun je er ook in het proeflokaal terecht. In totaal brouwen ze hier zo’n 36 bieren. Soms brouwen ze ook bieren in opdracht van bepaalde organisaties, zoals in dit geval Bramenbier voor waternet.

Bramenbier van brouwerij klein duimpje

bramen bier 2

Laatst waren we met het gezin naar de Amsterdamse waterleidingsduinen. Na afloop van een mooie wandeling liepen we nog even het bezoekerscentum binnen. Mijn oog viel natuurlijk meteen op de bieren die in het winkeltje te koop werden aangeboden. “Bramenbier” was er hier eentje van. Omdat ik  hier het meest nieuwsgierig naar was heb ik deze meteen gekocht. ’s Avonds heb ik mijzelf meteen een bramenbiertje ingeschonken!

Verschillende mouten

bramen bier 3

Ik ben er vrij zeker van dat ik nog niet eerder een soortgelijk biertje ben tegengekomen! Wat meteen opviel tijdens het inschenken was de heerlijke bramengeur, niet verrassend maar wel goed gelukt! Daarna heb ik ook genoten van de donkerepaarse, bijna zwarte kleur van het biertje. Bovenop verscheen een stevige gelige schuimkraag die vrij lang zichtbaar bleef. Het biertje bevat 6% alcohol en heeft een friszure smaak waarin je ook duidelijk de bramen herkent. Maar het blijft niet alleen bij bramensmaak, ook caramel en chocola zijn op de de achtergrond te proeven! Om tot deze smaak te komen is er onder andere gebruik gemaakt van Chocomout, Munichmout en Special-B mout. Een aantal van de gebruikte mouten zijn de oorzaak van de lichte caramelsmaak én de donkere kleur van dit biertje. Bramen bier is een biertje dat tot stand is gekomen dankzij creatieve geesten, dat is wel duidelijk! O ja, het water voor de productie van dit biertje komt natuurlijk ook uit het duingebied! Helaas heb ik er maar twee meegenomen….Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *