val dieu

Val-Dieu Bière de Noël: Bier van de maand november!

Andre Val-Dieu Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

November is een maand waar we even doorheen moeten met z’n allen. Gelukkig denkt Dennis de laat van belgischbierspecialist.nl alweer wat verder vooruit!  Het kerstbier Val-Dieu is het bier van de maand november in zijn webwinkel, daar komen we de maand wel mee door!

Val-Dieu Bière de Noël: Laat de voorpret maar beginnen!

De maand november is weer begonnen. Dus tijd voor een nieuw bier van de maand en daarbij een nieuwe blog over ons bier van de maand! Iets lastiger deze keer omdat ik gedwongen ben deze blog te schrijven met een lichte hersenschudding. Arbeidsongevalletje. Het concentreren en nadenken wordt daardoor ietwat bemoeilijkt. Zou dat de reden zijn dat ik een kerstbier uitgezocht heb  als bier van de maand november?

Bestel hier alvast uw Val-Dieu Bière de Noël!

November….

November is voor mij echt een beetje een tussenmaand. De zomer is voorbij,  het vakantiegevoel is inmiddels alweer aardig ver te zoeken. En hoewel de goedheiligman deze maand zijn voet weer aan Nederlandse  wal zet voelt november toch altijd een beetje als een maand die je even door moet komen. Ook wel logisch omdat december juist wel een maand is om volop van te genieten. 5 December sinterklaasavond en dan een paar weken  later kerst en oud en nieuw. Ik krijg er al zin in als ik eraan denk. En als eigenaar van een webshop in Belgische bieren is de december maand ook nog eens geweldig qua omzet. De kerstpakketten en relatiegeschenk zorgen dan weer voor een extra leuke maand qua omzet! Misschien dat daarom de Val-Dieu Bière de Noël ook wel het bier van de maand november moet worden. In november kun je alvast vooruitkijken naar die extra leuke maand die eraan komt. En zeg nou zelf, als je op vakantie gaat is de voorpret toch haast net zo leuk als de vakantie zelf?

Val-Dieu Bière de Noël

val dieu 2

Dat de Val-Dieu Bière de Noël je helpt om die voorpret alvast te beleven is duidelijk. Kijk alleen al eens naar het etiket. Dat is toch voorpret ten top! Een prachtig winters kerstetiket prijkt op de fles en helpt je om je de besneeuwde dennenbostoppen met lichtjes erin voor de geest te halen terwijl de temperatuur buiten nog boven de 10 graden uitstijgt. De abdij van Val Dieu prijkt in de sneeuw terwijl de hemellichten het sfeertje afmaken. Kerstbieren zijn de laatste jaren weer helemaal in trek en bij Val Dieu hebben ze begrepen dat een goed etiket de consument zeker zal verleiden een dergelijk kerstbier, gebrouwen met het keurmerk ‘authentiek Belgisch abdijbier’, uit de schappen te halen en in het winkelmandje te plaatsen. De vraag is alleen of je als consument dan ook een juiste keuze maakt? Want een goed etiket betekent nog niet dat het bier ook daadwerkelijk goed is. Het bekende Heineken behaald bijvoorbeeld in pils beoordelingen altijd een van de hoogste scores op etiket, maar blijkt qua smaak toch niet meer dan een middenmoter te zijn. Etiket is dus belangrijk om je product in het mandje te krijgen van de consument, maar met kwaliteit  houd je de klanten vast! Hoe doet de Val-Dieu Bière de Noël het op dat gebied?

Val-Dieu Bière de Noël; bij uitstek geschikt voor bij het diner!

‘Zoals je van een officieel abdijbier mag verwachten’, luidt eigenlijk de conclusie. Want dit kerstbrouwsel van Val-Dieu houdt zich moeiteloos staande tussen het behoorlijke scala aan kerstbieren van tegenwoordig en is zelfs een mooie aanvulling daarop. Het bier is namelijk niet echt een traditioneel kerstbier. De absolute zoetheid die kerstbieren toch wel kenmerken heeft dit bier niet. De schuimkraag is wat aan de witte kant, het karamel ontbreekt, de hop voert de boventoon.  Het alcoholpercentage van 7% vol. is wellicht ook iets aan de lichte kant voor een kerstbier. In de geur lijkt dit bier een beetje op een Belgische tripel. Bij het proeven blijkt dit echter toch een totaal andere kant op te gaan. Lekker gebrand moutig, kruidig en vol romig van smaak. Vanille, peer, abrikoos en banaan voeren de boventoon. De zware karamel zoetheid heeft bij dit kerstbier dus plaatsgemaakt voor behoorlijk wat fruit. Maar juist de kruidigheid maakt dat dit bier toch wel als kerstbier door kan. Maar wel een kerstbier op zich dus. Sterk onderscheidend door niet volledig met de kerstbieren traditie mee te gaan. En daar ligt toch ook wel de kracht van de Val-Dieu Noël.  Want waar je andere kerstbieren bij een zwaar kerstdiner waarschijnlijk laat staan, of na de maaltijd toch voor een wat frissere optie wilt gaan, daar leent de Val-Dieu Bière de Noël zich uitstekend voor een dergelijk ‘dinermoment’. Een verfrissend kerstbier, verstandig om in huis te hebben dus! De maand november leent zich uitstekend om u alvast op de kerstbieren te oriënteren en te onderzoeken welke u in huis wilt halen. Wellicht moet u deze maar vast in uw bierkelder opslaan! Maar houdt mij voor die keuze niet verantwoordelijk, ik heb immers een lichte hersenschudding…

Dennis de Laat

BelgischBierSpecialist.nl

Bestel hier uw Val-Dieu Bière de Noël!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *