goeye goet 3

Herfstbockbier van ’t Goeye Goet

Andre 't Goeye Goet 1 Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

In het openluchtmuseum te Arnhem is een brouwerij gevestigd. Onder de naam ” ’t Goeye Goet” worden er naast verschillen bieren ook een heleboel andere producten verkocht, zoals bijvoorbeeld honing en kaas. Dit alles wordt natuurlijk op ambachtelijke wijze tot stand.  Mijn vader dacht gelukkig gelijk aan mij toen hij in de winkel van het openluchtmuseum een mooie kruik met herfstbockbier zag staan. Dat moet natuurlijk op biertjeproeven.nl komen!

’t Goeye Goet

goeye goet2

’t Goeye Goet is het eigen merk van de producten die te koop zijn in het openluchtmuseum te Arnhem. Onze interesse gaat natuurlijk uit naar het bier, maar er is nog veel meer te krijgen. Kijk vooral even naar deze link om precies te zien welke producten er nog meer onder deze merknaam worden verkocht.

De brouwerij

In het Openluchtmuseum is dus ook een brouwerij. Deze brouwerij is in een modern pand gevestigd, hiernaast staat een historisch pand waar je ook kunt zien hoe het brouwproces er vroeger uitzag. Deze oude brouwerij heeft de naam “de Roskam” en was vroeger eigendom van de heer Henri Nooren. Hij brouwde hier bier tot aan de jaren twintig van de twintigste eeuw. De brouwerij stond vroeger in Ulvenhout (Noord-Brabant) maar is dus verplaatst naar het openluchtmuseum met als doel een goed beeld te geven van de historie van het bierbrouwen. Gelukkig blijft het niet alleen bij historie, maar is er dus ook nog steeds productie van bier in het openluchtmuseum! Naast Herfstbockbier zijn er maar liefst nog zes andere bieren verkrijgbaar, allemaal in de stijlvolle kruik gegoten! Alleen daarvoor zou ik al naar het openluchtmuseum gaan….

Herfstbockbier ’t Goeye Goet

goeye goet1

De naam “Herfstbockbier” geeft al gelijk aan dat het om een seizoensbier gaat. Voor de herfst en de winter zijn veel mensen toch op zoek naar een wat zwaarder en donkerder bier dan de pils die vaak in de zomer de voorkeur geniet. Voor die mensen is herfstbockbier een echte aanrader! Met z’n mooie, donkerrode/bruine kleur en stevige créme witte kraag is het biertje een plaatje om te zien! En dan hebben we het nog niet eens over de smaak! Herfstbockbier heeft een alcoholpercentage van 6,8% en de smaak is zeer aangenaam. Je proeft wat karamel en wat fruit, maar daarnaast ruik je ook goed de gebrande mouten. Ik vind het persoonlijk een biertje met een redelijk zoete smaak maar de afdronk is wel licht bitter. Geen heftige smaakervaring, maar wel een subtiele waarvan ik heb genoten. ’t Goeye Goet doet zijn naam eer aan, proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *