bavaria bokbier 1

Bavaria Bokbier

Andre Bavaria Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Tot nu toe kwam de naam Bavaria niet voor op biertjeproeven.nl. Het is dus hoog tijd om daar verandering in te brengen, maar welk biertje van Bavaria kies je dan? Natuurlijk degene waarvan je het meest verwacht: Bavaria bokbier!

Familiebrouwerij Bavaria

bavaria 2

Bavaria is een Nederlandse familiebrouwerij uit Noord-Brabant en is al vanaf 1719 actief aan het bierbrouwen! Dat is natuurlijk bijzonder! Als je meer wil weten over de geschiedenis van de Bavaria brouwerij kijk dan vooral even hier, zeker de moeite waard! Het meeste bier is inmiddels voor de export, het Bavaria bier gaat de hele wereld over! Het hoofdkantoor is te vinden in Lieshout, een dorpje in Brabant. Bavaria haalt ook een flink deel van de omzet uit de verkoop van alcoholvrij bier, denk bijvoorbeeld aan de verschillende smaken van Radler 0.0 die de laatste tijd erg populair zijn. Die zullen we niet zo snel op deze site zetten trouwens… Gelukkig hebben ze ook een bokbier! Dat is (bijna) altijd goed en we zijn dan ook benieuwd naar dit biertje!

Bavaria bokbier

Bavaria zelf schrijft dat het biertje “toegankelijk” is. Wij begrijpen goed wat ze daar mee bedoelen, het is namelijk een biertje zonder al te scherpe kantjes. Maar het is wél een uniek biertje en zeker niet minder lekker! Het alcoholpercentage is 6,5 % en de kleur is mooi kastanje bruin/rood. De smaak is die van karamel en de afdronk is zeer bescheiden bitter. Tijdens het brouwproces zijn vijf soorten mout en vier soorten hop gebruikt, wat resulteert in een mild, maar uniek biertje. Eigenlijk is dit er gewoon eentje die je deze herfst moet proeven. Proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *