brand ipa 1

Brand IPA

Andre Brand Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Na Brand “Up”, “Lentebock” en “Dubbelbock” is het nu tijd voor Brand IPA op  biertjeproeven.nl!

Brand IPA

brand ipa 2

Voor iedereen die het nog niet weet: IPA staat voor “Indian Pale Ale”.  IPA is een type bier dat als kenmerk heeft dat het iets bitterder is dan een gewoon biertje (voor zover er gewone bieren zijn). Het idee voor dit bier is afkomstig uit Engeland. De extra bittere smaak komt door het toevoegen van extra hop, waardoor het bier ook gelijk langer houdbaar is. Waarschijnlijk werd dit vroeger gedaan om het bier mee te nemen op lange reizen naar bijvoorbeeld India. Maar tegenwoordig experimenteren veel brouwerijen met deze stijl en zijn er ook al vele “tripel” en “dubbel” IPA’s op de markt verschenen.

Brand IPA is inmiddels bij veel supermarkten te verkrijgen, dus de kans is groot dat je het al eens hebt zien staan. het bevat 7% alcohol en naast de bitterheid komt ook de fruitige smaak goed naar voren. Mocht je dit biertje van Brand nog niet hebben geprobeerd dan raden wij je aan om het toch eens te proberen. Niet echt heel bijzonder, maar wel lekker! Proost!

Lees hier verder op biertjeproeven.nl over de bieren van Brand!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *