tripel karmeliet 1

tripel Karmeliet

Andre brouwerij Bosteels Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Tripel Karmeliet, in 1996 zag dit biertje het levenslicht. Tot voor kort vrij onbekend bij het grote publiek, maar het is nu regelmatig te vinden in het schap bij de lokale supermarkt! (Als je geluk hebt natuurlijk!). Wij gaan eens proeven waarom dit biertje zo vaak in zijn korte bestaan in de prijzen is gevallen.

Brouwerij Bosteels

tripel karmeliet 2

Tripel Karmeliet wordt gebrouwen door de Belgische brouwerij Bosteels. Deze brouwerij kun je vinden in het plaatsje Bruggenhout. Het bijzondere aan deze brouwerij is dat het vanaf de oprichting al in handen is van de familie Bosteels. Al meer dan 200 jaar wordt de brouwerij dus gerund door één familie! Op dit moment staat alweer de zesde generatie aan het roer. De brouwerij was in eerste instantie opgericht om Bruggenhout van bier te voorzien, maar inmiddels kun je de bieren van Brouwerij Bosteels in tientallen landen tegenkomen! Naast tripel karmeliet ken je de brouwerij vast ook wel van het “kwak” biertje ( Waar wij onlangs nog aandacht aan hebben besteed op biertjeproeven.nl) of wellicht van “Deus”.

 

Gerst,tarwe en haver

tripel karmeliet 3

Tripel Karmeliet is een “drie granen” bier. Dit betekent (in dit geval) dat er gerst tarwe en haver is gebruikt bij de totstandkoming van deze tripel. De kenmerkende (ietwat bleke) kleur van dit biertje is daar mede een gevolg van. Het is een tripel met een stevig alcoholpercentage van 8,4%, maar ondanks dat is het toch een biertje met een zachte smaak. Naast de zachte smaak en de fruitige geur is het ook nog eens 100% natuurbier, er is dus niets kunstmatigs mee gedaan, dat geeft aan dat de brouwers kwaliteit boven kwantiteit verkiezen. En dat is altijd goed nieuws voor bierliefhebbers! De oorsprong van dit biertje gaat nog verder terug dan het begin van de brouwerij zo’n 200 jaar geleden. Het recept stamt namelijk uit 1679, toen het in het Karmelietenklooster in Dendermonde werd opgeschreven. Gelukkig maar, want nu kunnen wij nog steeds genieten van deze overheerlijke tripel! Proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *