leffe rituel 1

Leffe Rituel 9°

Andre Leffe Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is hoog tijd voor weer eens een biertje van Leffe! Nummer zes alweer op onze site! Maar ja, aan goed bier moet je wel genoeg aandacht besteden natuurlijk. Wij zijn dan ook benieuwd of “Leffe Rituel 9°” ook net zo goed in de smaak valt als de meeste bieren van Leffe dat doen.

 

Leffe Rituel 9°, een jong en zwaar biertje

 

Weleffe rituel 2 kennen de bieren van Leffe natuurlijk al redelijk goed. Er staan er al flink wat op deze site, zoals je hier kunt zien. Maar de Leffe rituel 9° stond er nog niet op. Dit biertje is ook lang niet overal verkrijgbaar, je moet dus een beetje geluk hebben om het tegen te komen. Wij waren zo gelukkig! Het valt meteen op dat het alweer een biertje met een chique uitstraling is, net zoals de leffe royale.

 

Het biertje wordt gebrouwen sinds 2006, eerst gewoon onder de naam Leffe 9°, later is “rituel” aan de naam toegevoegd. Het mooie amber/koper kleurige biertje heeft ook een alcoholpercentage van 9% en is daarmee het zwaarste biertje uit het Leffe gamma. Niet alleen het alcoholpercentage is hoog, ook de smaak is erg intens te noemen. De volle smaak laat je dit abdijbiertje echt goed beleven! Want dat is het, een echte belevenis! De smaak is hoppig en je proeft de alcohol ook een beetje, maar het blijft erg mild aanwezig. Verder ruik je een bloemig aroma. Op het einde krijg je nog een flinke bittere en kruidige afdronk cadeau, intens genieten dus van dit mooie biertje van Leffe!

 

Op dit moment zijn er alweer 12 verschillende Leffe bieren, er zijn sinds kort namelijk drie varianten van de “Leffe royale” te verkrijgen. Zodra wij deze tegenkomen zijn ze natuurlijk “aan de beurt”! Proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *