belgischbierspecialist.nl 2

Brugs tarwebier: bier van de maand juli!

Andre Brugs tarwebier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Brugs Tarwebier: Dorstlesser voor de zomerse  dag! Deze maand bij belgischbierspecialist.nl voordelig te verkrijgen. Een échte dorstlesser, hoe kan het ook anders?!

Brugs tarwebier: bier van de maand juli in de webshop belgischbierspecialist.nl

brugs tarwebier

Dat ons bier van de maand een dorstlesser moet zijn is duidelijk. Voor de temperaturen die we aan het begin van deze maand te verdragen krijgen reist de Neerlandse mens in de zomer doorgaans zo’n 1500 kilometer zuidwaarts. Maar klagen is absoluut ten strengste verboden! Niet alleen omdat we met z’n allen driekwart van het jaar roepen om warm weer en zon, maar ook omdat er een aantal prima mogelijkheden zijn om het warme weer te kunnen verdragen. Denk aan parasols, ijs, zwembaden en… Brugs Tarwebier.

Want het is wellicht niet het eerste witbier waar u aan denkt, wanneer  u uw gedachten laat gaan over welke zomerse bieren het goed doen bij temperaturen rond de 35 graden, het Brugs Tarwebier is wat dat betreft nog minder doorgedrongen tot de terrasjes in ons land, maar absoluut een prima witbier om deze zomer van te genieten!

“Brugs Tarwebier” of toch “Brugs”?

De naam ‘Brugs Tarwebier’ is overigens alweer een tijdje gedateerd, hoewel de naam nog altijd is blijven hangen. Het bier is oorspronkelijk gebrouwen door brouwerij de Gouden Boom onder deze naam. Nadat Brouwerij gigant Alken Maes het bier overnam veranderde zij de naam simpelweg in ‘Brugs’. Wanneer je die naam echter uitspreekt verwacht je er toch altijd nog iets achter. Hoezo ‘Brugs’? Brugs wat? Brugs kantwerk? Brugs chocolaatje? Brugs grachtje? Geen wonder dus dat de naam ‘Brugs Tarwebier’ nog altijd veel klinkt rondom dit bier. Iedereen weet weer wat er bedoeld wordt. Het Brugse witbier met tarwe als basis en verdraaid lekker zodra de temperatuur boven de 20 graden uitstijgt.

Bestel hier je Brugs tarwebier en ontdek zelf de verfrissende werking!

De kenmerken van Brugs tarwebier

Opvallend bij het Brugs Tarwebier is toch wel dat het kruidenmengsel gruut volledig ontbreekt in het brouwproces, terwijl dit van oudsher toch het kenmerk bij uitstek is voor Brugse bieren. In de middeleeuwen was het verplicht het kruidenmengsel gruut aan het bier toe te voegen. Hier werd een flink percentage belasting op geheven, en was voor de Stadsbestuurders dus een lucratieve voorwaarde. De traditie heeft zich voortgezet in Brugge waar bieren nog altijd met dit kruidenmengsel van rozemarijn, gagel, salie, duizendblad en laurierbessen gebrouwen worden. Brugs heeft zich hier dus van losgemaakt en wordt ‘slechts’ gebrouwen met een mengsel van pure tarwe, hop, sinaasappelschil en koriander. Persoonlijk houdt ik van het feit dat Brugs Tarwebier ongefilterd en dus troebel is. In combinatie met het ietwat zurige van het witbier (citrus) geeft dit haar wat mij betreft een echt zomers karakter. De fruitigheid van de sinaasappel en citrus helpen hier absoluut bij en de kruidigheid van de koriander brengen het typische Belgische  ‘witbier’ gevoel weer helemaal terug Met een alcoholpercentage van 5% vol. is het Brugs Tarwebier aan de wat zwaardere kant van de witbieren. Zoals bij veel ongefilterde witbieren heeft ook Brugs nagisting op de fles, waardoor dit bier een wat langere houdbaarheid geniet.

Deze maand kunt u Brugs Tarwebier dus extra voordelig in uw vriezer leggen. Want Brugs tarwebier moet uiteraard ijskoud gedronken worden! Op die manier dragen ook wij ons steentje bij om u op een goede manier de heerlijk begonnen Nederlandse zomer door te helpen. Klagen is er nu echt niet meer bij! Santé!

Dennis de Laat

BelgischBierSpecialist.nl

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *