pauwels kwak headerfoto

Bier van de maand juni: Pauwel Kwak!

Andre Kwak Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Pauwel Kwak: Ode aan mijn vader

pauwels kwak 2

De maand juni is begonnen. Voor mij een maand die maar één dag als absoluut hoogtepunt heeft: 21 juni.  Niet alleen omdat mijn moeder dan haar verjaardag hoopt te vieren, maar zeker ook omdat het op die dag  vaderdag is. En als eigenaar van BelgischBierSpecialist.nl is dat natuurlijk een dag waar ik naar uit kijk. Vaders die in het zonnetje gezet worden, kinderen die tussen onze mooie biergeschenken het ideale biercadeau voor hun vader proberen te vinden. Leuk! Het bier van de maand moet dus ook zeker een bier zijn wat met deze dag in juni te maken heeft. Alleen wat voor bier hoort er nu bij vaderdag? Zoveel vaders zoveel smaken. Daarom is er deze maand maar één echte serieuze kandidaat voor ons ‘bier van de maand’. Namelijk het enige bier waar ik mijn vader enthousiast over kan krijgen: de Pauwels Kwak!

Pauwels Kwak, een ideaal kado voor vaderdag!

Mijn vader is geen echte bierliefhebber. Nooit geweest ook.  Af en toe op een hele warme dag dronk mijn vader vroeger wel eens een pilsje, maar daar hield het dan wel echt mee op. Tegenwoordig heeft hij (helaas) de Radlers ontdekt, maar persoonlijk blijf ik het lastig vinden dit sap onder de bieren te scharen. Iedereen zijn voorkeur, iedereen zijn smaak, maar een bier wat echt met liefde voor het product geproduceerd is, is de Radler denk ik niet. Het is meer een vochttype wat gemaakt is om mensen als mijn vader op feestjes en tijdens barbecues erbij te betrekken. Op zich een mooi idee, dus wat dat betreft is het misschien toch beter om het etiket ‘bier’ op de flesjes te drukken. Toch leek het me zo leuk, en helemaal toen we startten met onze webshop, om samen met mijn vader eens te kunnen genieten van een echt biertje uit onze webshop. Zat er dus niet echt in helaas….

Bestel HIER uw Pauwels Kwak, bier van de maand juni bij belgischbierspecialist.nl!

pauwels kwak 1

Toch was daar dan die grootse dag! Een maandag als ik mij niet vergis. Mijn ouders waren een paar dagen weg geweest naar Brugge. Prachtige Vlaamse stad. Bekend om haar binnenstad die volledig Unesco Werelderfgoed is. Mooie grachtjes, prachtige middeleeuwse gebouwen en huisjes, leuke souvenirwinkeltjes. Op zonnige dagen echt een place to be! En wat kan je er mooi zitten aan de grote markt, met uitzicht op de toren, een groot standbeeld, een McDonalds zonder grote gele letters en nog zo veel meer! De drankjes zijn aardig aan de prijs, maar daar krijg je dus wel wat voor terug! En daar op die plaats veranderde zijn leven (al wist hij dat toe nog niet) Mijn vader dronk er een Pauwels Kwak…. En was verliefd! Was het liefde voor het bier? Ik vermoed van niet, hoewel de Pauwels Kwak er zeker mag zijn! Waren het de omstandigheden en het uitzicht? Deels waarschijnlijk wel. Was het het gigantische Pauwels Kwak glas dat elke Kwak drinker een unieke drinkervaring geeft? Waarschijnlijk ook.     Bij deze vragen komen we tot de kern van wat Pauwels Kwak is. Namelijk een bier wat vrijwel iedereen kan waarderen (zelfs mijn vader). Een bier wat uit het originele glas gedronken moet worden voor een unieke beleving. Een bier waar je voor moet gaan zitten op een echt genietmoment. En dus was het terras daar in Brugge het ideale moment voor mijn vader, waarin al deze dingen samen kwamen,  om zijn horizon te verbreden. Gelukkig maar, want sinds dat weekend kan ik én gezellig samen een biertje met hem drinken én heb ik er een erg goede klant bij. J Want elk weg te geven bedankje, vele verjaardagscadeautjes en niet te vergeten een hele stapel kerstpakketten worden steevast vergezeld met een grote 75cl. fles Pauwels Kwak in een kist of draagzak. Best fijn toch?

Dus wat kan ik anders dan tijdens deze vaderdag maand het Pauwels Kwak bier van de maand te maken?

De Kenmerken van Pauwels Kwak

U heeft het gemerkt, dit bier heeft een persoonlijk tintje. Maar laat dat u er zeker niet van weerhouden om het Pauwels Kwak bier eens te proberen. Want zoals gezegd geeft dit, samen met het unieke glas, echt een unieke drinkbeleving. Dus mocht je jouw vader ook eens aan het speciale bier willen laten ruiken (en proeven!) dan is dit bier zeker een aanrader. En helemaal omdat de Pauwels Kwak een behoorlijk toegankelijk biertje is. Zij is vrij zacht van smaak. Het bier wat in de 17e eeuw haar oorsprong vond is perfect in balans. Fruitigheid van abrikoos, in de smaak zoetheid van caramel, een licht bittere toets en een alcoholpercentage van 8% vol. Dit klinkt al als een allemansvriend! En daar ligt ook de historie van de Pauwels Kwak. Want dit bier is ook gebrouwen door een allemansvriend. Herbergier ‘Pauwel’ Kwak wilde het zij klanten altijd naar de zin maken. Ook de koetsiers, die uit veiligheidsoverwegingen hun koets niet mochten verlaten. Dit vond Pauwel Kwak zo vervelend (hij zal ook wel wat mislopende handel gezien hebben) dat hij speciaal voor hen het koetsiers glas ontworp. Een glas in een houten houder wat de Koetsiers aan hun koets konden hangen met een handvat wat dik genoeg was voor de dikke handschoenen die zij droegen. Zo konden ook de koetsiers genieten van dit heerlijke gerstenat. De traditie van de Pauwels Kwak is volledig voortgezet en helemaal terug te leiden naar die zeventiende eeuw met brouwerij Bosteels als grondlegger. Al generaties lang is dit bier in het bezit van één en dezelfde brouwerij en ze zijn daar razend trots op hun mooie bier met prachtige geschiedenis. Het allemansvriend imago is gebleven, getuige de volle terrassen (ook in Nederland) waar mensen vanuit alle lagen van de maatschappij genieten van dit heerlijke zachte bier.

Kort de informatie met betrekking tot Pauwels Kwak:

Uitzicht

diep helder amber

Geur

Zachte, zeer fruitige geur met een flinke kruidigheid (koriander, hop). Zeer subtiele aroma’s van banaan en abrikoos

Smaak

Zachte, fruitige smaakaanzet (cfr. geur) die overgaat in een lichtkruidige afdronk (koriander en zoethout). Het bitter blijft steeds op de achtergrond, maar komt op het einde pittig uit de hoek. Zeer fruitig bier dat ondanks zijn hoog alcoholgehalte (8%vol.) vlot wegdrinkt.

Deze maand zijn onze Pauwels Kwak producten (ook het glas!) voordelig in onze webshop te bestellen. Slim van mezelf, omdat ik nu dus extra voordelig mijn Pauwels Kwak pakket voor mijn vader kan meenemen (wat klopt er hier niet?) U kunt dat in ieder geval wel. En mocht u de Pauwels Kwak niet zo geschikt vinden? Dan kunt u HIER gewoon één van de andere vaderdagpakketten bestellen op onze site.

Ik ken in ieder geval al één vader die blij gemaakt gaat worden!

Bestel HIER uw Pauwels Kwak, bier van de maand juni bij belgischbierspecialist.nl!

Santé!

Dennis de Laat                                                                                                                            BelgischBierSpecialist.nl

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *