CHouffe Houblon

Houblon Chouffe

Andre La Chouffe Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Houblon Chouffe is tegenwoordig ook in (sommige) supermarkten te verkrijgen, vaak zit het tijdelijk in het assortiment en op is dan ook echt op. Toen ik het zag staan heb ik het maar gelijk meegenomen, je weet tenslotte maar nooit waar en wanneer je het weer tegenkomt! Het lijkt ons een mooie aanvulling van deze site, waarop ook al een aantal andere “Chouffejes”(is dat een woord? Nu wel!)  zijn te vinden. We gaan er weer eens goed voor zitten!

Brasserie D ‘Achouffe

Er zijn inmiddels al weer zes verschillende Chouffe bieren, waarvan de “La Chouffe” (blond) veruit de meest bekendste is. Het is ook het biertje waarmee het allemaal begon, dus dat is niet zo verwonderlijk. Wat wel verwonderlijk is, is het tempo waarmee de brouwerij aan het groeien is. Met als resultaat dat je gerust een dagje uit naar deze brouwerij ( en bijbehorende taverne etc.) kunt plannen! Naast het proeven van bieren en het gadeslaan van het productieproces kun je ook nog de nodige kennis opdoen van het brouwen van bier in het algemeen. Kijk vooral even hier voor de vele mogelijkheden.

Houblon (Hop) Chouffe

 

CHouffe Houblon 2

Op het etiket van het biertje zijn gelijk een aantal “waarschuwingen” waar te nemen zoals: “Extra strong beer”, “Dobbelen IPA tripel” én 9% alcohol. De smaak is inderdaad die van een tripel in IPA stijl: Extra bitter maar ook met fruitige tonen. Het biertje is niet gefilterd, wat je ook kunt zien aan de (lichte) troebelheid ervan. Op het etiket is de kabouter druk bezig met het oogsten van de hop, ook weer een leuk detail! De letterlijke vertaling van Houblon is dan ook simpelweg “hop”. Het is altijd leuk als een brouwer tips geeft over de gerechten waarbij je dit biertje goed kunt drinken, kijk vooral even hier voor een aantal “foodpairing” suggesties voor Houblon Chouffe. Bij het voorzichtig uitschenken van dit biertje verschijnt er voor een tripel de kenmerkende, spierwitte schuimkraag op het biertje. Het biertje zelf heeft een mooie goud/gele kleur en de aroma’s die je tegemoet komen zijn die van bloemen. Verder heeft het biertje ook best een sterke kruidige smaak. De conlcusie is dat je dit biertje zeker een keertje moet proberen en het langzaam tot je door moet laten dringen. Het hakt er wel flink in moet ik bekennen! Proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *