daura damm 1

Damm Estrella Daura, (glutenvrij) bier uit Barcelona!

Andre Damm brouwerij Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Al weer een tijdje geleden kregen wij een aantal bieren van de eigenaar van bierglutenvrij.nl. Onder deze bieren was ook Damm Estrella Daura, een Spaans biertje uit Barcelona. Dit is het biertje dat de meeste prijzen heeft gewonnen van alle glutenvrije bieren, dat kan dus haast niet fout gaan met proeven!

Brouwerij Damm S.A.

 

daura damm 2

Deze grote brouwerij is gevestigd in Barcelona en is één van de grootste sponsers van de plaatselijke FC. De brouwerij is opgericht in 1876 en brouwt inmiddels vele verschillende bieren. De naam klinkt Duits en dat is het ook, aangezien de oprichters afkomstig waren uit de Elzas, dat toen nog bij Duitsland hoorde. In zekere zin hebben we het dus ook stiekem een beetje over Duits bier. Naast de Estrella Daura brouwen ze bij brouwerij Damm nog ongeveer twintig andere bieren. Naast bier kun je hier ook terecht voor thee en koffie, maar ook voor bronwater.  Het is in de loop van de jaren echt een enorm bedrijf geworden, dat haar bieren exporteert naar meer dan 46 landen!

 

Estrella Daura: mild en glutenvrij

Dit biertje is echt zeer goed te drinken, lekker mild en niet al te zwaar (5,4% vol.). De kleur van het biertje is goudgeel en het is licht transparant met een bescheiden wit kraagje erop. Verder heeft het biertje een licht moutige smaak en kun je verschillende fruitgeuren in het aroma herkennen, waaronder appel. Wij kunnen ons goed voorstellen dat veel mensen dit niet zo’n heel bijzonder biertje vinden, aangezien de écht uitgesproken smaak ontbreekt. Dit neemt niet weg dat het een heel relaxed biertje is! Hiermee bedoelen we dat je het ook rustig kunt drinken zonder er gelijk heel duf van te worden, ook prima geschikt voor in de middag dus! Maar echt lang zal dit biertje je waarschijnlijk niet bijblijven…Toch kunnen wij ons voorstellen dat veel coeliakie patiënten blij zullen zijn met zo’n uitstekend te drinken en “easy going” biertje! Proost!

Meer lezen over glutenvrij bier? Bekijk dan ook onze ervaringen met de bieren Le bon Samaritain en Leireken lager glutenvrij!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *