floreffe dubbel 2

Floreffe dubbel

Andre Floreffe 1 Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Ondanks dat het niet echt het seizoen is voor een “dubbel” biertje konden wij ons toch niet inhouden toen we “Floreffe dubbel” tegenkwamen. Het stijlvolle flesje met de porseleinen dop trok ons over de streep. Een originele verpakking maakt toch nieuwsgierig!

Brasserie Lefebvre

 

floreffe dubbelDit biertje wordt gebrouwen door brasserie Lefebvre (Quenast, België). Naast de Floreffe dubbel brouwen ze hier ook nog drie andere Floreffe bieren, waarvan “Floreffe Melior” al door Dennis de Laat van belgischbierspecialist.nl op onze site is beschreven. Kijk vooral even hier voor het complete verhaal! Naast “Melior” en “dubbel” brouwen ze nog Floreffe blond en Floreffe tripel. Hiernaast worden er nog vele andere bieren gebrouwen, zoals “Moeder overste” ( daar bedoelen ze hun schoonmoeder mee in België) die wij eerder ook al mochten proeven. Kortom, een veelheid van bieren met verschillende smaken en pakkende namen komen van deze brouwerij vandaan. De brouwerij is in 1876 opgericht door Jules Lefebvre.

Floreffe dubbel

Dit biertje heeft de mooie,kenmerkende bruine kleur die je bij een “dubbel” mag verwachten. Het is zelfs nog wat donkerder dan de meeste. De smaak is behoorlijk complex! Het is knap hoe de brouwers talloze verschillende smaken en aroma’s in dit biertje naar voren hebben laten komen. Denk bijvoorbeeld aan zoethout, kruiden, koffie etc. De koffiesmaak is niet zo nadrukkelijk aanwezig zoals bij kasteelbier winter, maar je proeft het zeer zeker! Het alcoholpercentage van 6,3% is niet zo heel hoog voor een dubbel. De ingrediënten van Floreffe dubbel zijn: Water, gerstemout, suiker, gist en verschillende hopsoorten. De gebrande mouten proef je natuurlijk ook, zoals het hoort bij een goede dubbel. Onze conclusie is dat de Floreffe dubbel een knap ingewikkeld biertje is geworden, die je zeker eens moet proeven. Het is zoals de brouwers zeggen: “een biertje om te ontdekken en te herontdekken”. Je mag het tegenwoordig eigenlijk niet meer zeggen maar één Floreffe dubbel is niet genoeg om het biertje volledig te doorgronden. Wij nemen er dus nog één! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *