BIERPAKKET

Bier 1665: Rotterdams bier ter ere van onze Mariniers!

Andre Brouwerij Noordt, persbericht 1 Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Let op: dit bier is er nóg niet, maar wordt verwacht begin september 2015. Wij van biertjeproeven.nl vinden dit als echte Rotterdammers natuurlijk een fantastisch initiatief! De moeite van het lezen meer dan waard! Proost (alvast)!

Het Korps Mariniers

1665, het oprichtingsjaar van het Korps Mariniers. Het Korps Mariniers is daarmee één van de oudste onderdelen van de Nederlandse krijgsmacht, opgericht door luitenant-admiraal De Ruyter met als doel vijandelijke schepen te kunnen enteren en landingen op vijandelijk grondgebied uit te kunnen voeren. De eerste commandant van dit elitekorps was Willem Joseph van Ghent naar wie de Van Ghentkazerne in Rotterdam is vernoemd. In 2015 viert dit Korps zijn 350-jarige bestaan.

Dit jaar is het ook 75 jaar geleden dat deze Mariniers bij de Maasbruggen als leeuwen tegen de Duitsers vochten. De helden die we tot op de dag van vandaag niet vergeten. Toen de Van Ghentkazerne werd gedreigd met sluiting kwamen duizenden Rotterdammers in opstand: ‘Blijf van onze mariniers af!’ De mariniers horen immers in Rotterdam. Het is niet voor niets dat de viering van de Korpsverjaardag juist in Rotterdam plaatsvindt.

“1665” Bier volgens origineel 17e eeuws recept

Rotterdam is de mariniers veel dank verschuldigd. Als blijk van waardering en ter viering van het 350-jarig bestaan van dit elitekorps hebben twee oud-officieren van de mariniers, de Koninklijke Horeca Nederland – Rotterdam en de Rotterdamse brouwerij Noordt de handen ineengeslagen en een speciaal bier gebrouwen: “1665”. Een 100% Rotterdams product en een geschenk van Rotterdam aan het Korps Mariniers. Het is een pittig en krachtig blond bier, gebrouwen volgens een origineel 17e eeuws recept, de tijd van Michiel de Ruyter. Een bier voor bikkels, in alle weersomstandigheden goed van smaak en bovendien uitstekend te combineren met de befaamde blauwe hap.

Het bier komt beschikbaar in een 33cl en een grotere 75cl fles en zal ten minste gedurende het jubileumjaar worden geschonken in de Rotterdamse horeca. De grote fles “1665 – elite” met bijbehorende glazen is een uniek geschenk. Dit pakket is nu al te bestellen op www.bier1665.nl/bier-kopen. Hiermee steun dit je dit initiatief en maak je het mogelijk dat het bier er ook daadwerkelijk komt!

Voor particulieren komt het bier uiteindelijk ook online beschikbaar en zal het verkrijgbaar zijn in drankspeciaalzaken, op mariniers en jubileum gerelateerde evenementen en in het mariniersmuseum aan de Wijnhaven in Rotterdam.

Verkrijgbaar vanaf 3 september 2015!

1665 is momenteel nog niet beschikbaar. Met een speciaal evenement bij brouwerij Noordt op 3 september willen we samen met het Korps Mariniers dit speciale bier lanceren. Met 1665 staan we op een unieke manier stil bij de viering van 350 jaar Korps Mariniers. Het is een prachtige dankbetuiging van Rotterdam aan de helden die zo dapper standhielden bij de Maasbruggen.

Meer informatie kunt u vinden op: www.bier1665.nl of https://facebook.com/1665elite

Last, but not least: een percentage van de winst zal geschonken worden aan het goede doel van de Dutch Marines Rowing Challenge (www.dmrc.nl).

De mannen van bier 1665,

Barry, Marcel en Michiel

Barry, Marcel en Michiel

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Comments 1

  1. arie prins

    We waren in carentan frankrijk op vakantie en dronk daar elke avond een heerlijk glas 1665 wat een heerlijkheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *