op en top 1

Op & Top van brouwerij de Molen

Andre brouwerij de Molen, De Molen Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Arie schreef eerder al over een aantal bieren van brouwerij de molen. Toen waren dit nog redelijk exclusieve bieren die je niet zomaar overal kon kopen, maar tegenwoordig liggen ze gewoon bij de Albert Heijn! Begrijp me niet verkeerd, dit is natuurlijk een positieve ontwikkeling! Vandaar dat Op & Top van brouwerij de Molen gewoon meegenomen kon worden met de rest van de boodschappen.

Brouwerij de Molen

op en top 2

Deze in Bodegraven gevestigde brouwerij heeft inmiddels al flink wat verschillende bieren gebrouwen. De brouwerij is in 2004 opgericht en bestaat naast een brouwerij ook uit een winkel, restaurant en destilleerderij. Dit alles gevestigd in een molen met de naam “de Arkduif”, die stamt uit het jaar 1697. Dit is natuurlijk al vrij bijzonder, maar ook het gamma van de brouwerij mag er zijn! Inmiddels zijn er ongeveer 50 verschillende bieren gebrouwen in de molen, waarvan sommige slechts éénmalig of tijdelijk verkrijgbaar zijn/waren. Kortom, het moeten wel creatieve mensen zijn die de brouwerij (en alles wat erbij hoort) runnen. Ook in de namen van de verschillende bieren kun je de vindingrijkheid van de brouwers ontdekken. Neem bijvoorbeeld “Donder en bliksem” of “Licht en lustig”. Als je binnen ruim tien jaar tijd zoveel verschillende bieren op de markt brengt dan mogen we in de toekomst dus nog veel verwachten van deze brouwers! Nu eerst maar eens Op & Top proeven!

Op & Top van Brouwerij de Molen

Dit biertje heeft haar naam te danken aan de uitdrukking. Dat kan alleen maar iets goeds betekenen. Toegegeven: Ik heb dit biertje gedronken tijdens een van de eerste, mooie en warme lenteavonden. Dat helpt natuurlijk wel bij de positieve beeldvorming. Na maanden van donkere biertjes met een wat hoger alcoholpercentage was het echt hoog tijd voor iets anders. Dit lichte (4,5% alcohol) en bittere biertje was echt een schot in de roos! De geur is die van bloemen en fruit, in de smaak komt vooral ook het fruit terug. Het uiterlijk van het biertje is (zoals op de foto hierboven goed te zien is) lichttroebel, met een mooie amberkleur en een langzaam uitzakkende, spierwitte kraag erop. Dankzij het weer, waar dit biertje perfect bij paste, was het echt genieten van deze (wederom) creatieve creatie van brouwerij de molen. Mede dankzij het gebruik van verschillende hopsoorten hebben zij weer een onderscheidend biertje weten te brouwen. Ook gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt en dat is goed nieuws! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *