samaritain

Le Bon Samaritain van brouwerij Artésienne

Andre brouwerij Artésienne Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Van dit biertje hadden we echt nog nooit gehoord! “Le bon Samaritain” kregen wij onlangs van de glutenvrije bierspecialist toegezonden, waarvoor wederom dank! Een Frans biertje op biertjeproeven.nl is ook gelijk een primeur! Nog nooit eerder hebben wij aandacht besteed aan bier uit het land van de wijn. Hoog tijd dat we het eens gaan ervaren!

Brouwerij Artesienne

le bon 2

Kleinschalig en ambachtelijk zijn de eigenschappen van deze Franse brouwerij uit Haisnes (Noord-Frankrijk, gevaarlijk dicht bij de Belgische grens…). Er worden door deze brouwerij nog zo´n tiental andere bieren gebrouwen, waaronder “St. Glinglin”. De brouwerij bestaat sinds 2007 en is dus nog een betrekkelijk jonge brouwerij. Het is ook meteen een teken dat de biergekte Frankrijk niet voorbij gaat. Als de Fransen de smaak net zo te pakken krijgen met het bier brouwen als dat ze doen met wijn produceren, dan gaan de bierliefhebbers een mooie toekomst tegemoet! Vooralsnog moeten we het nog doen met dit ene biertje….Le bon Samaritain doet zijn naam hopelijk eer aan!

 

Le bon Samaritain

Allereerst beginnen we maar een keertje met de prijs. Le bon Samaritain is namelijk een redelijk tot goed betaalbaar biertje, slechts € 2,25. Niet slecht voor een zeer beperkt verkrijgbaar biertje! Het etiket en de naam verwijzen natuurlijk naar de barmhartige Samaritaan, de man die in het verhaal uit de bijbel zo goed was om de zorg voor een vijand van zijn volk op zich te nemen. Het biertje heeft een mooie, spierwitte kop als je het uit hebt geschonken. Het is een glutenvrij biertje, maar dat doet helemaal niets af aan de smaak! Het bekendste glutenvrije bier is Mongozo, wat ik persoonlijk een beetje vind tegenvallen. Maar het drinken van een “le bon Samaritain” is een heerlijke ervaring geweest! Het fruitige aroma en de goed bittere smaak zijn lekker uitbundig aanwezig! Het biertje heeft een alcoholpercentage van 6% en is lichtblond van kleur. Verder is het een beetje troebel en gist het na op de fles. Met dit type bier haal je toch altijd een beetje de lente in huis, en dat is natuurlijk een goed teken! Laat die Fransen maar lekker doorbrouwen! Proost!

“Le bon Samaritain” is verkrijgbaar bij bierglutenvrij.nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *