de maar 1

Genhoots genot van brouwerij de Maar

Andre brouwerij de Maar Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is weer eens tijd voor een wat minder bekend biertje. “Genhoots genot” van brouwerij de Maar is een biertje waar je echt naar moet zoeken óf eentje die je toevallig moet tegenkomen. Wij kwamen deze tegen bij slijterij-wijnhandel de Bodega in Capelle aan den IJssel. Het is niet toevallig dat het biertje hier verkrijgbaar is, aangezien de eigenaren van deze slijterij sinds kort het enige Capelse biertje laten brouwen bij brouwerij de Maar. Zelfs de brouwer  (Leon Bemelmans) was aanwezig toen ik het biertje kocht! Dit was in verband met de feestelijke presentatie van het Capelse biertje, waaraan wij binnenkort aandacht aan hopen te besteden. Maar eerst dus “Genhoots genot” uit het mooie Limburg!

Dorpsbrouwerij de Maar

Dorpsbrouwerij de Maar in Jabeek (Limburg) is geen hele grote naam onder de brouwers. Het zou zomaar kunnen dat je er nog nooit van hebt gehoord! Daar moest maar eens verandering in komen, dachten wij na het proeven van “Genhoots genot”. De geschiedenis van de brouwerij gaat terug tot aan 2001, toen oprichter en eigenaar Leon Bemelmans besloot om bovengistende bieren te gaan brouwen. De brouwerij is gevestigd in een oud pand dat nog stamt uit midden- zeventiende eeuw! Mooi karakteristiek dus! Een bezoekje aan deze brouwerij is alleen daarom al de moeite van het naar Limburg rijden waard. (Deze Informatie hebben wij gedeeltelijk van de site cambrinus.nl) Via info@dorpsbrouwerijdemaar.nl kun je een afspraak maken om, eventueel met een groep vrienden de brouwerij te bezoeken. contactgegevens van de brouwerij zijn verder:

Dorpsbrouwerij de Maar
Maar 2
6454 AM Jabeek

Genhoots genot

de maar 2

Genhoots genot wordt gebrouwen sinds 2007. Het is een bovengistend biertje en het is amberkleurig. Genhoots genot bevat 7% alcohol en er zijn alleen natuurlijke grondstoffen gebruikt tijdens het brouwproces. De ingrediënten zijn water, hop, gerstemout en gist. Op de website van de brouwer zegt hij zelf het volgende over dit biertje: “Genhoots Genot is ontstaan als tweede bier met de naamgeving die een link legt naar de dialectbenaming van “Douvergenhout” in Merkelbeek. Genhoots Genot bevat een toets van zoethout die is verkregen door snippers van zoethoutwortel mee te koken”.

Kortom; een biertje waar veel zorg en aandacht aan is besteed! Het licht troebele is duidelijk ook op de foto te zien. Verder proef je een klein beetje koriander en is het biertje afgevuld in mooie, stijlvolle flesjes met zwaar glas en een porseleinen beugel (statiegeld €0,60). Binnenkort hopen wij meer biertjes van deze kleinschalige brouwerij op onze site zetten! Verkrijgbaar bij (onder andere) slijterij de bodega in Capelle aan den IJssel, maar ook in de regio van dorpsbrouwerij de Maar zelf. Proost!

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *