tevreden 2

Tevreden MMXIV van speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret

Andre Duits & Lauret 1 Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Oftewel: Een Tevreden terugblik op 2014! Het jaar 2014 is vast een mooi jaar geweest voor speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret. Dat kan eigenlijk niet missen als je een biertje zo’n naam geeft! Maar er staat nog iets op het etiket: “Ode aan Tour des Trappistes”. Wat dat allemaal betekent willen wij natuurlijk graag weten, weer een mooi excuus om een biertje te proeven! En natuurlijk het feit dat er acht voor de prijs van zes verkrijgbaar waren bij de plaatselijke Mitra slijterij ;) Een mooie aanbieding waardoor de prijs voor dit bijzondere biertje rond de € 1,80 kwam te liggen. Niet slecht voor een biertje van Duits & Lauret!

Tevreden MMXIV: Voor het goede doel!

tevreden 1

Eigenlijk is het niet goed dat ik blij ben dat het bier in de aanbieding was… De opbrengst gaat namelijk naar het goede doel! Het onderstaande bericht is afkomstig van de website van Duits & Lauret, ze leggen uit waar de opbrengst naartoe gaat en wat “Tevreden” voor een soort bier is:

“Op 8 december is in bierproeflokaal “In de Wildeman” te Amsterdam de opbrengst van het bier TeVreden MMXIII bekend gemaakt. De cheque is door initiatiefnemer George Nelis overhandigd aan Joop Zopfi van KNGF Geleidehonden. Ook de nieuwe TeVreden MMXIV (2014) is gepresenteerd. De opbrengst hiervan zal bestemd zijn voor een nieuw goede doel, het project Scarwars van de Nederlandse Brandwonden Stichting.
TeVreden bier wordt speciaal gebrouwen ter ere van de “Tour des Trappistes”, een wandeltocht langs alle brouwende trappistenkloosters in België en Nederland. Ieder jaar wordt er door Duits&Lauret een nieuw en origineel bier ontwikkeld en ook het goede doel waar de opbrengst naar toe gaat wisselt elk jaar. De TeVreden van dit jaar is een sterk Amber (7.5%) met 3 Duitse edele hopvariëteiten. Het is een subtiel doch complex gelaagd bier geworden.”

Tevreden MMXIV van Duits & Lauret

De brouwers noemen het biertje onder andere “subtiel”. Dat kunnen wij alleen maar bevestigen! Het biertje heeft een alcoholpercentage van 7,5% en een mooi, troebel amberkleurig uiterlijk. De ingrediënten van het biertje zijn water, gerstemout, hop, suiker en bovengist. Het biertje heeft lang niet zo’n uitgesproken smaak als bijvoorbeeld houtgerijpt rook dubbelbock van Duits & Lauret. Maar het blijft allemaal natuurlijk een kwestie van smaak. Soms heb je zin in een wat robuuster bier en soms heb je behoefte aan een mild en smaakvol biertje, zoals Tevreden 2014.  Naast de lichte rooksmaak heeft het Tevreden biertje van 2014 een lichtbittere afdronk. Voor meer informatie over speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret lees dan ook ons artikel over Houtgerijpt rook dubbelbock van  deze brouwerij met hoogwaardige kwaliteitsbieren! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Comments 1

  1. George Neis

    Hallo, wat leuk dat jullie het TeVreden 2014 bier hebben geproefd. Begin dit jaar is m’n Tour des Trappistes uitgebreid met de korte tocht van de abdij van Westvleteren naar Mont des Cats en dit jaar maak ik een start met de tocht van Orval naar Stift Engelszell (Oostenrijk).
    Prettige dag, george

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *