chouffe nice 3

Chouffe N´ice

Andre La Chouffe Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is hartje winter en daarom een goed moment om weer eens een winterbier te proeven. Dit keer is het de beurt aan Chouffe n´ice van brasserie La Chouffe! Ook dit winterbiertje is alleen in de wintermaanden verkrijgbaar en alleen al daarom bijzonder. We gaan vandaag proeven of de smaak dat ook is!

Brasserie d’Achouffe

chouffe niceSinds brasserie d’Achouffe in handen is gekomen van het grotere Duvel-Moortgat zijn er een aantal dingen veranderd. Niet alleen is het assortiment uitgebreid, maar de (steeds meer) verschillende bieren zijn ook op steeds meer plekken verkrijgbaar. Het feit dat je in de meeste supermarkten een “Chouffe” kunt kopen zegt al heel veel over de groei die het merk de laatste jaren doormaakt. Ook de Chouffe N’ice stond gewoon in de supermarkt tussen de andere gangbare bieren. Het is tegenwoordig een belevenis om de brasserie te bezoeken, er is bijvoorbeeld een winkel en een taverne waar je natuurlijk de bieren kunt proeven. Maar ook bijzonder is een bezoek aan “atelier des Lutins”, in dit gebouw kun je meer te weten komen over wat er bij het brouwen van bier allemaal komt kijken. Kortom, bij brasserie d’Achouffe kun je veel meer doen dan bier drinken en kopen. Zelfs als je geen groot fan van het bier bent krijg je geen spijt van een bezoekje!

 Chouffe N’ice

chouffe nice 2

Op het etiket van Chouffe N’ice geven de brouwers al een kleine waarschuwing: “Extra strong beer” valt er te lezen. Met een alcoholpercentage van 10% zou je dit  biertje zeker zo kunnen noemen. Ik zette mij dus schrap toen ik het donkerbruine biertje uitschonk. Het viel meteen op dat je niets proeft van het alcoholpercentage, het is alsof je een mild en bruin biertje drinkt. Het biertje is goed in balans en dit kenmerkt zich in het feit dat er in de smaak eigenlijk niet één van de verschillende ingrediënten boven de rest uitsteekt. Als je liefhebber bent van uitgesproken smaken van bieren dan zou je dit misschien een beetje saai bier kunnen vinden, omdat het kenmerkende aspect ontbreekt. Dit neemt niet weg dat het bij koud weer je een lekker warm gevoel geeft én dat je het drinkt zonder het gevoel te hebben dat het om een zwaar bier gaat. Chouffe N’ice wordt sinds 1993 gebrouwen het biertje is gekruid met tijm en curaçao. Verder hebben de brouwers nog wat suiker toegevoegd. Kijk voor meer info over biertjes van de Chouffe brouwerij vooral nog even verder op biertjeproeven.nl! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *