mongozo

Mongozo premium pilsener

Arie Mongozo Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

mongozoIk was in de veronderstelling dat Mongozo pils alláng op de website stond! Ik heb het immers al zó vaak gedronken! Binnenkort ga ik bloggen over het eerste glutenvrije witbier: Mongozo witbier en de bierwinkel om de hoek heeft ‘m al besteld, maar nog steeds niet ontvangen! Heel spannend, want Mongozo heeft hiermee een primeur: het eerste glutenvrije witbier!

Organic, glutenfree, fairtrade

Vandaar dus dat ik er nu achter kom dat de Mongozo pils nog niet eens op de site staat: ik wilde mijn geheugen eens opfrissen met mijn eerdere bevindingen. Ondanks dat ik deze glutenvrije pils al vaak heb gedronken, heb ik voor de vorm toch nog een flesje gekocht. Wat meteen opvalt is dat de termen ORGANIC – GLUTENFREE – FAIRTRADE op het label vermeld staan. Wanneer dit straks ook in witbier variant op de markt is, kan het ook niet anders dat Mongozo daarmee de enige is :-)

Duurzaam en eerlijk

Voor alle Mongzo bieren zijn de ingrediënten tegen een eerlijke prijs ingekocht bij boeren in ontwikkelingslanden. Dit is het voornaamste, dat de boeren die leveren aan Mongzo een eerlijke prijs krijgen voor hun waar. Maar ook thuis wordt in duurzaamheid geïnvesteerd: dankzij bepaalde innovaties is er een 30% effectievere waterzuivering bereikt in de productie en zijn er zonnepanelen op de warehouses geplaatst.

Mongozo Premium Pilsener

Mongozo Pilsener is een prima vervanging voor een regulier “pilsje”, het is zelfs smaakvoller dan veel gangbare grote namen. (die naar mijn smaak vaak iets te waterig aan doen) Mongozo Pilsener heeft een volle afdronk met een nasmaak waarin ik een vleugje vanille kan ontdekken. Voor een prijs van 1,98 euro betaal je niet weinig, maar je hebt dan niet alleen een glutenvrij bier, je steunt ook verschillende boeren in ontwikkelingslanden.

Mongozo in de prijzen

Mongozo Premium Pilsener kapsel+Met Mongozo Premium Pilsener gaat het in het algemeen erg goed. Het bier heeft onlangs namelijk op de World Beer Awards een prijs gewonnen voor beste glutenvrije pils ter wereld! Daarnaast is het bier steeds vaker te koop bij de grote supermarkten en wordt de naamsbekendheid van het bier steeds groter. Wij zijn erg benieuwd hoe het Witbier gaat smaken, en grote kans dat die ook in de prijzen gaat vallen. Hopelijk volgende maand dus Mongozo Witbier!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *