bodega def

Slijterij-Wijnhandel De Bodega

Andre Bierwinkel, Slijterij Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Slijterij-wijnhandel de Bodega uit Capelle aan den IJssel is een winkel met een breed én diep assortiment. Een stukje over deze slijterij in de lokale krant trok onze aandacht. Het schijnt namelijk dat deze slijter ook zijn eigen bier aan het brouwen is! Het zou het eerste en enige bier uit Capelle aan den IJssel zijn, dat moet natuurlijk ook op onze site! Maar vandaag willen wij eerst wat meer aandacht aan de winkel zelf schenken, slijterij “De Bodega” dus!

Slijterij de Bodega: Meer dan 75 verschillende bieren!

 

het dievenhuisje

Slijterij de Bodega heeft veel bieren, meer dan 75 om precies te zijn. Ook hier is de toename van speciaalbieren niet onopgemerkt gebleven. Sinds kort hebben de eigenaren van de Bodega zelf de stoute schoenen aangetrokken en samen met dorpsbrouwerij de Maar uit Limburg  brouwen zij sinds kort een eigen biertje. Het enige Capelse biertje met de naam “vrouwe van Capelle” wordt dus sinds kort gebrouwen. Deze naam komt van het slot van Capelle, een kasteel dat vroeger aan de dijk dichtbij de Algerabrug (die er toen natuurlijk nog niet was) stond. Tegenwoordig staat er nog één klein gebouwtje (het dievenhuisje) dat met het kasteel in verband wordt gebracht overeind, en dat staat bekend als het kleinste museum van Nederland. Zo kom je nog eens wat te weten! Kijk even hier om te zien waar het kasteel vroeger stond, het oude kleine museumpje staat er dus nog en is een rijksmonument (zie foto).

Zeker niet alleen maar bier bij Slijterij de Bodega!

 

Met meer dan 75 bieren zou je denken dat dit het grootste deel van het assortiment is. Maar bij slijterij de Bodega hebben ze ook nog meer dan 500 soorten whisky´s (!) een aantal soorten cognac en rum. Niet alleen de bier liefhebber kan hier dus zijn hart ophalen, maar zeker ook de liefhebbers van Whisky. De winkel heeft een gastvrije uitstraling en deskundig en professioneel personeel. Af en toe kun je hier ook terecht voor proeverijen, altijd interessant en gezellig! Echt weer een winkel waar je een keertje geweest moet zijn, net zoals bijvoorbeeld Orlanda bierspecialist in Rotterdam, waar wij eerder al over schreven.

Proeverijen bij Slijterij-wijnhandel de Bodega!

 

Alvast voor in de agenda: Begin oktober 2015 organiseren ze bij “de Bodega” een whiskyproeverij. Een klein maandje later, begin november 2015 organiseren ze ook nog een bierproeverij! Bij beide proeverijen hoef je niet te reserveren, je kunt gewoon naar binnen lopen. Aan het begin wel even een glas kopen (voor de whisky) en je kunt genieten van tientallen verschillende soorten Whisky! Bij het bierproeven hetzelfde, alleen dan koop je aan het begin een strippenkaart en kun je gaan genieten van het ruime aanbod. Kortom, geen ingewikkeld gedoe maar gewoon genieten van het assortiment en het behulpzame, deskundige personeel! Proost!

Het adres van slijterij-wijnhandel de Bodega is:

Slijterij-Wijnhandel de Bodega
Bermweg 269a
2906 LH Capelle aan den IJssel

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *