wintervrund 1

Gulpener Wintervrund

Andre Gulpener Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

wintervrund 3

Wat is er nou belangrijker dan goede vrienden tijdens de lange, donkere winterdagen? Helemaal niets natuurlijk! Vandaar dat wij vandaag graag aandacht willen besteden aan “Wintervrund” van Gulpener!

Gulpener Wintervrund

Gulpener Wintervrund is bij uitstek geschikt om te drinken op een koude winteravond. Dit biertje is sinds 2005 verkrijgbaar en de ontwikkeling ervan staat sinds die tijd niet stil. Bij Gulpener zijn ze immers niet snel tevreden! Wintervrund is een biertje waarbij je de tijd en moeite die ze bij Gulpener in het brouwen steken goed terug kunt proeven. Dit gebeurt allemaal met het gerst, hop en water van het Limburgse land. Je kunt je zelfs opgeven bij Gulpener om de hop mee te kunnen oogsten! Je moet dan nog wel even geduld hebben natuurlijk ;)

Wintervrund heeft een alcoholpercentage van 8,5% en is daarmee een zwaar biertje. Het biertje heeft echter zo’n krachtige smaak dat je eigenlijk niet meer stilstaat bij het redelijk hoge alcoholpercentage. Wintervrund heeft het uiterlijk van een keurig maar ook krachtig donker biertje. De schuimkraag is mooi crèmekleurig en de kleur van het biertje is kastanjebruin. Het bittere en het zoete wisselen elkaar af bij dit biertje, keurig in balans. De smaak is verder te omschrijven als erg kruidig. Gulpener Wintervrund is dus bij uitstek een biertje voor iemand die van uitgesproken smaken houd! Verkrijgbaar in de wintermaanden en net iets daarvoor! Proost!

Bekijk hier onze andere artikelen over Gulpener bieren, inclusief de Gerardus Wittems kloosterbieren!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *