IJndejaars3

IJndejaars van brouwerij ’t IJ

Andre 't IJ Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Niet de eerste, maar ook zeker niet het laatste biertje op deze site van brouwerij ’t IJ! Oke wel de laatste van 2o14, maar hoe konden we nou een ander biertje kiezen om het jaar mee uit te gaan?? Dat zou toch raar zijn als je een echte “IJndejaars” in je koelkast hebt staan…

Brouwerij ’t IJ

 

IJndejaars2

Brouwerij ’t IJ is net als brouwerij de Prael (bekend van onder andere Nelis herfstbok), een echte Amsterdamse brouwerij. Gevestigd naast een oude molen brouwen ze hier sinds 1985 verschillende bieren, waarvan sommige ook grotendeels biologisch. Wij besteedden op biertjeproeven.nl eerder al aandacht aan een aantal andere bieren van deze brouwerij. Ook bij deze brouwerij is een proeflokaal aanwezig, leuk voor als je in alle rust even wil genieten van de bieren die ze hier brouwen. Je kunt er niet uitgebreid dineren maar je kunt wel een kleine snack bij je biertje bestellen. Er is ook goed nieuws voor de BOB: Je kunt behalve bier ook wat anders drinken! Op dit moment zijn er tijdelijk geen rondleidingen mogelijk, maar in de toekomst weer wel. Een brouwerij met alles erop en eraan dus!

IJndejaars bier

 

IJndejaars1

Toen we dit biertje zagen was het duidelijk dat deze het jaar 2014 mocht afsluiten! Het biertje heeft een mooie amberkleur en een alcoholpercentage zo’n 9%. De fruitige smaak steekt er wat ons betreft wel bovenuit, maar je proeft ook een beetje caramel. De afdronk is lichtbitter. In het aroma van het biertje komt vooral fruit erg naar voren, meer dan al het andere. Wij typeren dit biertje dan ook als een fruitig biertje, waarvan je het hoge alcoholpercentage eigenlijk nauwelijks opmerkt in de smaak. Het biertje is ongefilterd en ongepasteuriseerd en is de trots van de brouwerij! Het is een mooie afsluiting van een mooi jaar! Op naar het volgende! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *