nelis1

Nelis herfstbock van Brouwerij de Prael

Andre brouwerij de Prael Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Op het moment van schrijven is het nog net herfst. Nog snel even een herfstbock erbij op biertjeproeven.nl! De voor ons nog onbekende brouwerij de Prael is verantwoordelijk voor het brouwen van “Nelis herfstbock”. Snel nog even proeven!

Brouwerij de Prael: Ook proeflokaal en winkel!

 

nelis3

Brouwerij de Prael is opgericht in 2002 en draait dus alweer een tijdje mee, het nieuwe is er wel vanaf. Dat wij er nog niet eerder van hadden gehoord ligt dan ook volledig aan ons! Bij deze brouwerij uit hartje Amsterdam kun je ook terecht als je de bieren van de brouwerij in een ongedwongen sfeer wil proeven. Dit kan in het proeflokaal. Wij zijn er nog niet geweest maar als je op hun website kijkt lijkt het er erg gezellig! Ook vele andere bieren die niet uit de brouwerij zelf afkomstig zijn kunnen worden geproefd! Het proeflokaal ligt niet bij de nelis2brouwerij zelf maar een klein stukje verderop. De winkel van de brouwerij is wel bij de brouwerij zelf te vinden. Alsof dat allemaal  nog niet genoeg is kun je óók nog een rondleiding krijgen bij Brouwerij de Prael, natuurlijk met één of meerdere biertjes erbij. Kortom: Je kunt je een flink deel van de dag vermaken bij brouwerij de Prael!

Nelis Herfstbock

 

nelis4

Nelis Herfstbock De ingrediënten van Nelis Herfstbock zijn: Hop, gist, biologische tarwe – en gerstemout. Het biertje heeft een alcoholpercentage van 7,4% en een mooie, bruin/rode herfstkleur. Het relatief hoge alcoholpercentage proef je eigenlijk niet, wat je wel als eerste zal opvallen is de vrij bittere smaak aan het begin. Het biertje heeft een milde afdronk en is niet zoet, zoals bij sommige herfstbocken wel het geval is. Het biertje is vernoemd naar manke Nelis, een Amsterdamse volkszanger die in 1993 overleed. Bij brouwerij de Prael brouwen ze nog zes andere bieren die ook zijn vernoemd naar Nederlandse volkszangers en zangeressen. Nelis Herfstbock is volgens de brouwers: “Een bier om de eerste herfststormen mee te trotseren”. Maar het is zelfs nog beter dan dat: ook de laatste hebben we zojuist overleefd! Fijne kerstdagen! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *