kasteel 2

Kasteelbier winter

Andre Kasteelbier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is alweer bijna officieel winter, tijd dus voor een biertje dat bij het seizoen past. Kasteelbier winter van brouwerij van Honsebrouck is dan natuurlijk een voor de hand liggende keuze!

Kasteelbier winter

 

kasteel 1

Kasteelbier winter is een zwaar bier, net zoals de andere kasteelbieren. Met zijn alcoholpercentage van 11% is het een serieus biertje dat je rustig moet drinken. Het biertje heeft een kastanjebruine kleur, na het uitschenken verdwijnt de schuimkraag vrij snel. Bij dit biertje springen de smaken van koffie en chocolade er bovenuit, misschien wel iets te. Het is wel een biertje dat je een keer geprobeerd moet hebben, al was het alleen maar omdat het alleen rond december verkrijgbaar is en omdat het er eentje van de Kasteelbieren reeks is. En die zijn over het algemeen toch wel de moeite waard! Lees bijvoorbeeld ook ons artikel over Kasteelbier donker. Maar van de smaak van Kasteelbier winter moet je écht houden, voor mij was het iets teveel chocolade en koffie maar toch blij dat ik heb mogen proeven! Proost!

Dit biertje is ook verkrijgbaar in grotere flessen, maar wij hadden het “gewone” flesje van 33cl gekocht voor € 2,35 bij bierenzo.nl. Een leuke bierspeciaalzaak die aan de Hoogstraat in Rotterdam te vinden is. Bierenzo is onderdeel van Bierenco, een grote importeur van speciaalbier.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *