leffe r1

Leffe Royale

Andre Leffe Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Leffe Royale kom je niet zo vaak tegen. Ik was er niet echt naar op zoek maar toen ik het bij de supermarkt in de het (tijdelijke) schap zag staan werd ik natuurlijk nieuwsgierig. Maar goed, het kostte wel € 8,66 voor een sixpack en daar leken ze bij de winkel nog trots op ook! Het gratis glas dat ik erbij kreeg trok mij uiteindelijk toch over de streep. We gaan eens kijken of Leffe Royale deze prijs wel waard is!

Leffe Royale, sinds 2012 chique én feestelijk!

 

leffe r3Dit biertje is nog maar kort op de markt, zo’n 2,5 jaar inmiddels. Wat als eerste opvalt is natuurlijk de schitterende vormgeving van het etiket, het straalt pure klasse uit. Je ziet meteen dat de brouwer duidelijk wil maken dat het hier om kwaliteitsbier gaat. Het chique zwarte etiket met gouden letters maakt het inderdaad een koninklijk biertje.
Om de dop heen zit goudpapier dat je ook vaak ziet bij champagneflessen. Op het goudpapier zijn kroontjes afgebeeld.Kortom:  het biertje heeft een feestelijke uitstraling die uitstekend bij(bijvoorbeeld) een kerstdiner past!

Leffe, altijd wat te beleven!

 

leffe r2

Bij deze brouwerij valt eigenlijk steeds meer te beleven! Zo kun je sinds kort een bezoek brengen aan “Maison Leffe“. Hier kom je van alles en nog wat te weten over de bieren van Leffe en vooral ook over het brouwproces, de geschiedenis én foodpairing. Leffe staat vooral bekend om haar uitgebreide kennis over het linken van het juiste bier aan een goede maaltijd. Je kunt Maison Leffe het grootste gedeelte van het jaar een bezoek brengen van dinsdag t/m zondag en het kost slechts €7,-. Zelfs de kinderen kunnen mee, die zijn zelfs gratis! Je kunt hier natuurlijk ook de verschillende bieren van Leffe proeven, het zijn er inmiddels negen dus drink inderdaad maar met je verstand ;). Kijk vooral even hier om te zien welke Leffe bieren er op biertjeproeven.nl zijn te vinden, we hebben ze nog niet allemaal maar dat hopen we vroeg of laat natuurlijk wel voor elkaar te krijgen!

De kenmerken van Leffe Royale

 

leffe r4

Leffe Royale kan met recht een compleet biertje genoemd worden. Kwaliteit valt écht wel te proeven, alleen is het soms lastig om precies die eigenschappen te vinden die het biertje de kwaliteit geven. We gaan het toch proberen, het glas en het etiket hebben we al beschreven dus we gaan verder met de geur: Verschillende kruiden en hopgeuren dringen het reukorgaan binnen zodra je het biertje uitschenkt. Bij het brouwen van Leffe royale is gebruikt gemaakt van drie hopsoorten.

leffe r5De kleur van het biertje is goudblond en het biertje is ook helder. Deze beide eigenschappen zijn ook duidelijk te zien op de foto bovenaan dit artikel. Leffe Royale bevat 7,5% alcohol, waar qua smaak overigens niets van te merken is. Sterker nog, het is best een verfrissend bier! Je proeft aan het begin vooral dat het een Leffe is! Dat is toch weer knap, misschien zijn het de kruiden? Verder proef je citrus en banaan. Het biertje is mild aan het begin met een licht bittere afdronk. Naast Leffe blond is dit tot nu toe het beste van Leffe dat ik heb mogen proeven, maar of het beter is dan Leffe blond…? In ieder geval zéér goed te drinken! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *