oud bruin 2

Heineken oud bruin

Andre Heineken Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het eerste biertje dat de naam “Heineken” draagt op onze site! Na meer dan 175 bieren konden wij er niet meer omheen. Wij waren nieuwsgierig naar dit biertje en hebben het daarom de eer mogen toekennen van een vermelding op onze site. Maar is dit biertje dat wel waard…?

Heineken

 

oud bruin 1Heineken is een enorme Nederlandse bierbrouwer. Iedereen kent Heineken en dat is logisch, het is de op twee na grootste brouwerij ter wereld! Alleen AB InBev en SABMiller zijn groter. Eerder schreven wij op onze site al over Murphy’s Irish red, ook dit biertje is inmiddels in het bezit van Heineken. Het bedrijf is ook al een redelijk oud bedrijf: het is opgericht in 1864. Mede door vele overnames én natuurlijk goede marketing is het merk zo groot geworden. Een bedrijf om als Nederlander natuurlijk trots op te zijn! Het nadeel is natuurlijk wel dat het bier van Heineken ook voor de massa wordt geproduceerd. Het is daarom vaak wat minder uitgesproken van smaak en vaak gericht op kwantiteit en niet op kwaliteit (denk aan de duur van het brouwproces). Bij Heineken Oud Bruin hebben wij het vermoeden dat het om een biertje gaat dat misschien een wat meer complexe smaak heeft. Laten we hopen dat dit ook echt het geval is! Bekijk voor meer informatie over de verschillende Heineken bieren

Heineken Oud Bruin

Als je Heineken oud Bruin uitschenkt verschijnt er een schuimkraag op het biertje met een roestbruine kleur. De schuimkraag verdwijnt vrijwel meteen en het valt dan meteen op dat het geheel er niet meer uitziet als bier, maar meer als cola. Het heeft in ieder geval vrijwel dezelfde kleur en is niet troebel. De ingrediënten zijn water, hop en gerstemout. Verder is het biertje gezoet met suiker en bevat het kleurstof caramel (duidelijk waar te nemen!). Helaas proef je de suiker boven alles uit, alle eventuele andere smaken worden naar de achtergrond gedrukt. Het smaakt naast naar suiker ook een beetje waterig. Het biertje heeft verder een bescheiden alcoholpercentage van 2,5% en het wordt aangeraden om het te drinken als het een temperatuur van zo’n 8 graden heeft.

Een tegenvallend biertje!

Dat is helaas toch wel onze conclusie…Wat de brouwers precies met dit biertje hebben willen bereiken is ons toch wel een raadsel. Het is zover wij ons kunnen herinneren ook één van de eerste biertjes die wij niet met veel plezier hebben gedronken. Het is toch wel vreemd dat als je met gesloten ogen drinkt toch eerder aan frisdrank dan aan bier denkt. En dan te bedenken dat we een heel sixpack tot onze beschikking hadden om te proeven. Ons zuinige Nederlandse hart doet er pijn van! Vooral het feit dat je bij “bruin” denkt aan een verfijnd speciaalbier zorgt mede voor de grote teleurstelling. Nee, dit “biertje” moet zo snel mogelijk uit het Heineken assortiment verdwijnen óf een smaak-metamorfose ondergaan. Wil je een gezellige avond? Drink dan vooral iets anders! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *