dubbel trappe 2

La Trappe dubbel

Andre La Trappe, Trappistenbier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

 Voor iedereen die het nog niet wist; La Trappe dubbel heeft onlangs goud gewonnen bij de “European Beer Star Awards”! Wij willen natuurlijk graag even checken of ze wel écht gelijk hebben. Gelukkig bracht de Goedheiligman een sixpack van dit bruine goud met zich mee, dank u sinterklaasje!

9 verschillende bieren van La Trappe

 

dubbel trappe 1

Het merk La Trappe heeft inmiddels 9 verschillende soorten bier op de markt gebracht waarvan “Isid’ or” (ter ere van het 125 jarig bestaan van de bierbrouwerij de Koningshoeve) het laatste is die op de markt is verschenen. Het bier van La Trappe valt regelmatig in de prijzen, de meest recente prijs is goud bij de European beer star awards. Hoewel niet alle prijzen even onafhankelijk tot stand komen (niet elk bier doet altijd mee) is het geen toeval meer dat La Trappe zo regelmatig met de winst aan de haal gaat. Als je meer wil weten over La Trappe is een bezoek aan de brouwerij en proeflokaal van harte aanbevolen! Een biertje van La Trappe is bij de toegangsprijs inbegrepen!

Fris, zacht en een beetje zoet

 

dubbel trappe 3

La Trappe dubbel is dus een Nederlands biertje met een alcoholpercentage van 7% en wordt verkocht in flesjes van 30cl, maar ook in een cadeauverpakking van 75 cl. Deze dubbel is gewoon echt goed! Niet alleen klopt het wat er op het etiket staat ( fris, zacht en ietwat zoet) maar hij is ook op een verantwoorde manier geproduceerd, alle ingrediënten komen zoveel als mogelijk direct van het land. Dit toch wel milde biertje kun je beter niet ijskoud drinken, een graadje of 10 á 12 is het beste voor de smaakbeleving. Meer lezen over “dubbel bieren”? Bekijk dan ook onze andere artikelen over “dubbele” bieren zoals bijvoorbeeld die over “Bornem dubbel“.

Karamelmout

Bij het brouwen van dit bier is gebruik gemaakt van karamelmout, dit is ook de bron van de lichtzoete geur en de lichte karamelsmaak. Ook in de smaak van La Trappe dubbel komt het lichtzoete weer terug.  Het is verder een bovengistend bier dat nagist op de fles. Gewoon lekker genieten van dit prijswinnende biertje! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *