la trappe bok 1

La Trappe bockbier

Andre La Trappe, Trappistenbier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het enige Trappistenbockbier van de wereld! Dat hoort natuurlijk op onze site thuis. La Trappe heeft een reputatie hoog te houden, we hebben dan ook hoge verwachtingen!

Steeds meer Trappistenbieren!

 

la trappe bok 2Iedereen kent de bieren van La Trappe inmiddels wel, in ieder geval van naam. Wat niet iedereen weet is dat er steeds meer trappistenbieren bijkomen. Op dit moment staat de teller alweer op tien! Hiervan zijn er twee uit Nederland afkomstig: Zundert (sinds 2013) en natuurlijk La Trappe. Verder is er sinds kort ook een Amerikaans trappistenbier op de markt: “Spencer“, deze hebben wij in Nederland nog niet voorbij zien komen maar zodra dat het geval is laten we het weten! Op de site van Abdij de Koningshoeve (de site van de abdij, niet van de La Trappe bieren) staat een mooi overzicht van de Trappistenbieren mét links naar hun websites. Er zijn de laatste paar jaar maar liefst drie trappistenbieren bijgekomen, Zundert, Engelszell en Spencer. Wie weet wat we in de toekomst dus nog mogen verwachten op het gebied van trappistenbieren! Niet alleen komen er meer trappistenbieren bij, maar ook de keuze aan verschillende bieren bij de brouwers van trappistenbieren is aan het toenemen. La Trappe is hier met z’n negen verschillende bieren een mooi voorbeeld van. Maar goed, vandaag kiezen wij dus voor het enige echte trappistenbockbier!

 La Trappe Bockbier

La Trappe bockbier heeft een mooie, donkerrood-bruine kleur met een volle, crémekleurige schuimkraag er bovenop. Met een alcoholpercentage van 7% past het mooi in het rijtje van de bockbieren. Het biertje gist (ligt) na op de fles en is slechts een klein beetje bitter. Verder niet een heel erg uitgesproken smaak, opvallen doet het biertje dus niet echt. Natuurlijk heeft het biertje een lichtzoete smaak en proef je de gebrande mouten. Met de smaak is het dus eigenlijk van alles een beetje, met als resultaat een biertje dat een mooi uiterlijk heeft en mooi in balans is, maar niet een biertje dat je lang zult onthouden. Ondanks dat hebben wij er geen spijt van! Proost!

TIP: Een bekend festival waar je veel bockbieren kunt proeven is het jaarlijkse bockbierfestival in Amsterdam, georganiseerd door PINT.

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *