Jopen Gerstebier

Arie Jopen Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

We hebbben al heel wat Jopen bieren mogen proeven, en stuk voor stuk is onze proefervaring bij deze bieren positief tot zeer positief. Het mag dan ook niet verrassen dat deze dorstlesser genaamd “Jopen Gerstebier” erg in de smaak valt!

Jopen Gerstebier

Wat is dit een verfijnd bier zeg, het is aangenaam bitter en de smaak is lekker fris en geeft een aangename indruk. Koud vind ik ‘m wel het lekkerst. Dit is echt een “luxe pilsje” waar je goed van kunt genieten. Vanwege het wat lagere alcoholpercentage (4,5) heeft dit bier een doordrinkbaar karakter. Rond van smaak.

Gerst

Gerstebier is een bovengistend bier dat erg populair was eind 1800 toen de ondergistende bieren sterk opkwamen. Dit blonde, redelijk bittere bier was het antwoord van de bovengistende brouwers op de pilsrevolutie. Helaas won pils het van het bier. Gerst is een graansoort die afstamt van de wilde gerst, die nog steeds in het Midden-Oosten voorkomt. Gerst behoort net als overige granen tarwe, haver, rogge, gierst en rijst tot de grassenfamilie.

Ontkiemende gerstkorrels (gerstemout) vormen de belangrijkste grondstof voor de productie van bier en whisky. Alleen tweerijige zomergerst is geschikt voor de productie van mout. Gemiddeld genomen kan met 1 kilo gerst ongeveer 6 liter bier worden geproduceerd.

Jopen

Dit bier werd speciaal gebrouwen voor de Openmonumentendagen en het Jopen bierfestival. Lees hier meer over de andere Jopen bieren op biertjeproeven.nl

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *