quadrupel 3

La Trappe Quadrupel

Andre La Trappe Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

De temperatuur daalt gestaag, de winter komt steeds dichterbij. Ook sommige bierliefhebbers schakelen over naar de bieren die zorgen voor een warm gevoel van binnen. Op La Trappe Quadrupel is dat ook zeker van toepassing!

La Trappe en abdij Koningshoeven: Ook leuk voor een dagje uit!

 

quadrupel 1

De bieren van La Trappe zijn afkomstig uit brouwerij/abdij Koningshoeve te Berkel-Enschot. La Trappe is naast (sinds kort) Zundert het enige Nederlandse Trappistenbier. Inmiddels worden er maar liefst negen verschillende La Trappe bieren gebrouwen! Hiervan hebben wij er inclusief Quadrupel inmiddels vier op deze site beschreven. Kijk vooral even hier voor een overzicht! De geschiedenis van de La Trappe bieren gaat terug tot de 12e eeuw, op de website van de abdij kun je hier meer over lezen. Er zijn namelijk twee interessante websites: Die van de abdij zelf én die van de La Trappe bieren. Als je gaat lezen over de geschiedenis van de abdij kom je erachter dat het niet veel had gescheeld of we hadden helemaal geen La Trappe bieren gehad. Het is niet alleen een brouwerij met mooie staat van dienst maar ook met een mooi verhaal! Dat ontbreekt natuurlijk nog wel eens bij de vele nieuwe brouwerijen die er wereldwijd ontstaan. Je kunt ook een bezoek brengen aan de abdij (voor je rust!) en/of aan de brouwerij met proeflokaal (voor het bier).

La Trappe Quadrupel

 

quadrupel 2

La Trappe Quadrupel is het zwaarste biertje dat afkomstig is van bierbrouwerij De Koningshoeven (10% alcohol). Er is sinds een aantal jaren ook een variant op gemaakt: La Trappe Quadrupel “Oak aged”. Zoals de naam al aangeeft: gerijpt op eikenhouten whiskyvaten. Die moeten we ook zeker gaan proeven! Deze variant is zover wij hebben begrepen alleen verkrijgbaar in flessen van 75 cl. Maar eerst de “gewone” Quadrupel! Dit biertje moet je echt langzaam drinken, eerst even de zoete geuren opsnuiven en vervolgens een kleine slok op je in laten werken. Je proeft naast de stilte natuurlijk ook nog andere dingen, zoals licht gebrande mout en banaan. Maar het biertje is ook lichtzoet, met een beetje bitter op het einde. Allemaal niet echt heel extreem, maar de verschillende kenmerken van dit biertje vormen wel een mooi samenhangend geheel. Onze mening: Niets meer aan veranderen, wij kunnen niet wachten om de “Oak aged” variant te proberen! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *