christoffel 1

Christoffel bier

Andre Christoffel bier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

De laatste tijd besteden wij veel aandacht aan Nederlands bier, ook vandaag hebben wij weer een biertje van Nederlandse origine mogen proeven. Weliswaar gebrouwen in de welbekende proefbrouwerij te Lochristi (België), maar toch echt op en top Nederlands: Christoffel bier!

 Brouwerij Sint Christoffel

 

christoffel 2

Het biertje is vernoemd naar de patroonheilige van de stad Roermond en onder andere beschermheilige van de reizigers. Zouden de brouwers een vooruitziende blik hebben gehad toen zij het bedrijf startte? Als we het over Brouwerij Sint Christoffel hebben praten we namelijk inmiddels over het verleden. Sinds kort is deze brouwerij dus niet meer actief. Het brouwen van Christoffel bier gaat echter gewoon verder, zoals je al hebt kunnen lezen doen ze dit bij de proefbrouwerij in Lochristi, waar wij van biertjeproeven.nl vorig jaar ook een bezoek aan hebben gebracht. Ons artikel dat toen op deze site verscheen kun je hier nog even nalezen.

De geschiedenis van Brouwerij Sint Christoffel begint met de oprichting van het bedrijf  (door Leo Brand) in 1985. De brouwerij wisselt een keer van eigenaar en verhuisd ook naar het buitengebied van de stad Roermond. Uiteindelijk gaat de brouwerij begin 2013 failliet…Maar de productie wordt in augustus van 2013 weer hervat, zei het in België bij de proefbrouwerij. Voor een wat uitgebreider verhaal van de bewogen geschiedenis van dit bier kijk dan vooral even hier. Op dit moment worden er vier verschillende Christoffel bieren gebrouwen: Christoffel: bier, wijs, nobel & bok.

Christoffel bier

Christoffel bier was het eerste biertje dat werd gebrouwen door brouwerij Sint Christoffel en is vanaf 1986 verkrijgbaar. Het is een pilsbier met een mooie goudblonde kleur, gebrouwen met inachtneming van het Duitse reinheitsgebot, alleen met water, gist, gerst en hop. Het biertje is ongefilterd, in tegenstelling tot vele andere pilsbieren. Veel smaak gaat verloren bij het filteren van bier, maar daar doen ze gelukkig niet aan bij Christoffel bier! Dit biertje is dubbel gehopt en dat proef je natuurlijk heel goed. Het geeft het biertje een verfrissende en extra bittere smaak, maar liefst 50 EBU! Verder heeft het biertje een alcoholpercentage van 6% en gist het na op de fles. De gebruikte hopsoorten om van Christoffel bier zo’n mooie complete pils te maken zijn: Saazer hop, Magnum & Challenger. Al met al is Christoffel bier een zeer geslaagd pilsbier dat ons positief heeft verrast! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *