lindeboom 1

Lindeboom herfstbock

Andre Brouwerij Lindeboom Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is herfst en dus een mooi excuus om je te verdiepen in de vele herfstbieren die dit jaargetijde op de markt worden gebracht! Vandaag willen wij graag wat kwijt over “Herfstbock” van brouwerij Lindeboom!

Brouwerij Lindeboom

 

lindeboom 3

Brouwerij Lindeboom is niet alleen verantwoordelijk voor het brouwen van deze herfstbock, maar ook voor de Gouverneur bieren, waarvan wij er inmiddels vier hebben mogen proeven. Niet elk biertje van brouwerij Lindeboom draagt dus ook de naam “Lindeboom”. Naast Lindeboom herfstbock zijn er nog de welbekende pilsener én “Lindeboom Oud Bruin”. Brouwerij Lindeboom is een echt Limburgs familiebedrijf met een geschiedenis die teruggaat tot 1870. Het is dan ook de moeite waard om onderstaand filmpje te bekijken!

Lindeboom Herfstbock

lindeboom 2

Lindeboom herfstbock is en biertje dat het verdiend om met enig respect te worden gedronken. Niet alleen vanwege de respectabele geschiedenis van de brouwerij, maar ook omdat het biertje er om te beginnen al heel verleidelijk uitziet. Met z’n rood-bruine kleur is het mooi aangepast aan het seizoen. De schuimkraag is het best als beige te omschrijven. De smaak is zoals die moet zijn bij een herfstbock: zoet en een beetje fruitig. Dit klinkt natuurlijk een beetje mild maar het biertje heeft toch ook een krachtige smaak, de donkere mouten proef je ook zeker! Het is wel belangrijk om voordat je drinkt eerst even goed verschillende aroma’s op je in te laten werken. Dit komt de smaakbeleving ten goede! Lindeboom herfstbock wordt sinds 2001 gebrouwen en heeft een alcoholpercentage van rond de 7%. Meer lezen over herfstbieren? Kijk dan vooral even hier. Wil je nog meer genieten van herfst? Doe dit dan met een herfstbock van Lindeboom! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *