wolf 1

Wolf 9

Andre Brouwerij Wolf Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

 Stoer en Stijlvol, dat was het eerste wat mij te binnen schoot toen ik “Wolf 9” in het schap bij een Mitra in Rotterdam zag staan. Die moesten we dus maar eens gaan proeven!

Brouwerij Wolf

 

wolf 3

Brouwerij Wolf is ook weer een jonge brouwerij, ze schieten de laatste tijd echt als paddenstoelen uit de grond! Maar goed, alleen de goede blijven natuurlijk bestaan. Brouwerij Wolf is er zo eentje, het bedrijf is flink uitgebreid en je komt de bieren steeds vaker tegen. De brouwerij staat in Aarschot, België en is officieel een bierfirma. Van alle Wolf bieren wordt alleen “Wolf 9” in Aarschot gebrouwen. De oude naam van brouwerij wolf is “brouwerij Lupus” (Latijn voor wolf én voor hop). Op het etiket van de Wolf bieren is steeds een huilende wolf te zien tegen een donkere achtergrond. Op het biertje dat ik heb gedronken staat nog de oude naam van de brouwerij: brouwerij Lupus. De website van brouwerij Wolf is ook mooi vormgegeven maar nog niet helemaal compleet. Er is ook een webshop waar je het bier en eventueel bijpassende glazen kunt bestellen. Naast Wolf 9 zijn er nog de volgende Wolf bieren op de markt: Wolf 7, Wolf 8, Wolf black en Wolf carte blanche. Stuk voor stuk op ambachtelijke wijze gebrouwen!

Wolf 9

 

wolf 2

Wolf 9 is een biertje waar je een warm gevoel van krijgt! De 9 staat in het geval van Wolf 9 voor het alcoholpercentage van 9%. Het is goed te zien op de foto dat het een troebel amberbiertje is met een spierwitte schuimkraag er bovenop. Wat de brouwer zelf zegt over het aroma is ook waar: het is zéér fruitig en doet je totaal niet denken aan biertje met 9% alcohol. De smaak van het biertje is best wel zoet en licht kruidig op het einde. De ingrediënten zijn: water, gemoute gerst en tarwe, hop en gist en het biertje gist na op de fles. Wil je eens een keer wat anders drinken dan je standaard pils?? Drink dan eens een Wolf, dat gaan wij ook wat vaker doen de komende tijd! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *