Duits 1

Duits & Lauret “Houtgerijpt rook dubbelbock”

Andre Duits & Lauret Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

 Als het herfst is dan ga je bockbier drinken is meestal de (logische) gedachte. Maar als je dit dan doet, drink dan ook het biertje dat is verkozen tot het beste speciaal bockbier van 2014! Je begrijpt het al: dat is natuurlijk “Houtgerijpt rook dubbelbock” van de Utrechtse brouwerij Duits & Lauret!

Duits & Lauret

 

Duits 2

De Utrechtse speciaalbierbrouwerij Duits & Lauret opende in 2009 haar deuren. Volgens de brouwers, Daniëlle Duits en Marco Lauret is hun streven het brouwen van kwaliteitsbier. Het bier valt nu al in de prijzen dus je zou kunnen zeggen dat het nu al is gelukt! Er worden nu zeven verschillende bieren gebrouwen en dit vindt plaats in de proefbrouwerij te Hijfte/Lochristi, België. Hier worden de grote hoeveelheden bier gebrouwen, maar zelf brouwen de oprichters in Nederland ook gewoon vrolijk verder. Dit doen ze in Vleuten, Utrecht. De proefbrouwerij is bij ons wel bekend omdat wij er vorig jaar een rondleiding mochten krijgen van Dany de Smet, eigenaar van de Slaapmutske bieren die hier ook worden gebrouwen. Lees over het verslag van ons bezoek aan de Proefbrouwerij vooral hier even verder. Naast bier van Duits & Lauret en de slaapmutske bieren worden hier ook de Troubadour bieren gebrouwen. De bieren van Duits & Lauret zijn onder andere hier verkrijgbaar. Naast het feit dat de brouwers erin zijn geslaagd om in korte tijd kwaliteitsbieren te brouwen, valt ook het stijlvolle ontwerp van het etiket positief op. Ook is er bij deze brouwerij aandacht voor “foodpairing”, net zoals bijvoorbeeld bij Leffe het geval is.

Smaak (en geur!) van Houtgerijpt rook dubbelbock

Dit bockbiertje heeft een zéér kenmerkende smaak en een alcoholpercentage van 7,5%. De geur van dit biertje is die van gerookte en gebrande mouten, het brengt je in gedachten naar een warm haardvuur terwijl het buiten koud is. Alleen de geur brengt dus al de juiste sfeer met zich mee! Op de foto is goed te zien dat het biertje ook een mooie herfstachtige kleur heeft, die het beste als rood/bruin te omschrijven is. In de smaak komt de rook natuurlijk ook duidelijk terug, tegelijk proef je ook dat het bier op hout is gerijpt. Het biertje is niet goedkoop, het biertje kost al gauw € 2,50 of meer. In een restaurant zijn we dit biertje nog niet tegengekomen maar de prijs zal daar nog (veel) hoger liggen. Maar het is naar onze mening toch echt wel het geld waard geweest! Eerlijk gezegd hebben wij nog nooit een biertje geproefd dat te vergelijken is met Duits & Lauret Dubbelbock. Er zijn allerlei stickers te plakken op dit bier: Hoge kwaliteit, uitgebalanceerde en complexe smaak, origineel en ambitieus. Kortom: Zéér de moeite waard! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *