Bokken(bier)wandeling in Leiden op 9 november 2014!

Andre persbericht Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Onderstaand persbericht leek ons de moeite van het plaatsen meer dan waard! Proost!

Bokkenwandeling in Leiden op 9 november 2014!

Proeven van Hollandse biercultuur tijdens Bokkenwandeling op 9 november 2014. Alleen Bockbier van kleine Nederlandse brouwerijen!Op zondag 9 november 2014 kan er weer Bockbier geproefd worden in Leiden. Groepswijzer.nl en Bierproeverij Op Eigen Wijze hebben weer een aantrekkelijke route langs zes cafés uitgezet waar evenzovele Bockbieren van kleine Nederlandse brouwerijen geproefd gaan worden. Bij het Bockbier wordt een bijpassend hapje geserveerd. Twee routes langs zes van de negen deelnemende cafés!

Deelnemers maken een fraaie stadswandeling langs zes cafés in de Leidse binnenstad. In totaal doen er negen cafés mee er zijn twee routes. De cafés die meedoen zijn: Café L’Espérance, Café de Keyzer, Café de Kroeg, Biercafé Lemmy’s, Café Storm, Sociëteit de Burcht, Etablissement Einstein, Café de Vergulde Kruik en Café Re-Spons.

Alleen Bockbier van kleine Nederlandse brouwerijen

Het is een mooie traditie dat in de herfst van het jaar de Bockbieren weer verkrijgbaar zijn. Tijdens de Bokkenwandeling kunnen bieren geproefd worden van kleine Nederlandse brouwerijen. Dit jaar is door bierkenner Bas Koster weer een mooie selectie gemaakt: Het Schevenings Bokje, van brouwerij Scheveningen; Weijsbeer Bock, van brouwerij de Blauwe ijsbeer; Zaans Bokje, van brouwerij Breugem; Slobberbok, (2e prijs in 2013 Pint Bockbierfestival) van Brouwerij Klein Duimpje; Maximus Bock, van Brouwerij Maximus; Texels Bock, van Texelse Brouwerij; Nelis Herfstbock, van Brouwerij de Prael; Christoffel Bok van Christoffel Speciaalbieren en Kompaan Bokbier van Kompaan.

Deelnemen

Deelname aan de Bokkenwandeling kost € 27,50 p.p. (€ 30 op de dag zelf, daginschrijving bij de Vergulde Kruik van 13.30 tot 14.30 uur). Hiervoor ontvangt met een routebeschrijving, een stempelkaart, zes bockbierbonnen, een speciaal glas en aan het eind van de wandeling een oorkonde en een leuke attentie. Starten kan vanaf 14.00 uur. De Bokkenwandeling eindigt om 19.00 uur maar men mag natuurlijk langer blijven. Aanmelden en meer informatie op www.bokkenwandeling.nl

Foto credit: holland.com

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *