20141019_092717

Zwarte Lola en Pittige Jette

Arie Zeeuws Boerenland Bier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Het is niet de eerste keer dat we over Peelander bieren bloggen. Ik kwam ooit een kraam tegen met Zeeuwse bieren bieren van de Peelander brouwerij op de Rotterdamse streekmarkt in het Oude Noorden. De bieren vielen goed in de smaak, de Peelander bieren zelf, maar vooral de originele Boerenland bieren met haar unieke benamingen. (Zie Gouwe Marientje & Brune Wanne).

Nu, een half jaartje na het proeven van bovengenoemde bieren zijn de etiketten veranderd en zijn er enkele nieuwe bieren toegevoegd aan het assortiment. Ook nu weer met leuke opvallende namen! Wat dacht je van ‘Zwarte Lola’ en ‘Pittige Jette’? Die dames moet je toch proeven :-)

Zwarte Lola

20141019_092749 Deze Zeeuwse dame is een bruinbier met een zoetige smaak. Door de toevoeging van maïs is het zoete iets meer aanwezig dan bij een ander gangbaar dubbelbier. Als bijsmaak proef ik iets van pruim. Een lekker bier met volle smaak dat het beste tot zijn recht komt als het een temperatuur heeft van 8-10 graden. Past ook mooi bij de herfst!

Pittige Jette

20141019_092738 Wauw, wat smaakt die Jette lekker zeg! Dit tripel abdijbier heeft een licht bittere en licht zoete smaak. De nasmaak is ook erg aangenaam. Deze tripel van de Zeeuwse kust zal het erg goed doen naast een bord Zeeuwse mosselen.

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *