st b tripel 1

St. Bernardus tripel

Andre St. Bernardus Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

We zijn aangekomen bij alweer het vierde biertje van St.Bernardus op deze site: De St. Bernardus tripel!

St. Bernardus Tripel

 

st b tripel 3Het proeven van de St. Bernardus Tripel hebben wij met plezier gedaan! De mooie goudgele kleur van dit biertje zorgt ervoor dat je meteen wilt proeven! Ook het aroma dat opstijgt uit het glas liegt er niet om: je kunt duidelijk banaan en gist onderscheiden, maar ook mout en andere fruitige geuren. Het alcoholpercentage is 8% en het biertje is licht bitter. De nasmaak is inderdaad erg zacht, zoals de brouwer zelf ook aangeeft. De St. Bernardus Tripel is nog een relatief jong biertje, de eerste lichting werd gebrouwen in 1992 in de St. Bernardus brouwerij te Watou. Voor meer informatie over de St. Bernardus brouwerij, zie ons blog over de St. Bernardus Pater 6.

Andere bieren van St. Bernardus te Watou

 

st b tripel 2

De tripel is natuurlijk één van de vele bieren die worden gebrouwen in de St. Bernardus brouwerij. Als we naar het plaatsje Watou zelf kijken dan zijn het er zelfs nóg veel meer! Denk bijvoorbeeld aan Poperings Hommelbier van de van Eecke brouwerij in Watou. Maar naast de bieren die wij op de site hebben uitgelicht brouwen ze bij St. Bernardus ook nog St. Bernardus wit, de Extra 4 (met leuk verhaal erbij!) en de Watou tripel (nog een tripel dus!). Rond de kersdagen verschijnt er jaarlijks ook een “Christmas ale“. Er valt naast de vier bieren die wij hebben toegelicht dus nog een hoop te genieten! Brouwerij St. Bernardus in Watou is ook lid van Belgian family brewers, zie ons blog over St.Bernardus Prior 8 voor meer informatie over deze organisatie. Voorlopig even de laatste van deze sympathieke brouwers, maar wij gaan de rest ook zeker proeven!

Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *