IMG_9996-copy

Mikkeller Bacon, KINN KINN & I Wish IPA (glutenvrij)

Arie Mikkeller Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Wanneer we goedkoop gaan tanken in België, stoppen we altijd even aan de overkant, bij drankenhandel De Caigny. Bij deze drankenhandel raak je niet snel uitgedronken, uhhh uitgekeken! Man, wat een mooie grote collectie bieren hebben ze daar. Echt van alles wat, voor ieder wat wils.

Mikkeller BACON

beer_122174
Een grote tafel met kleurrijke hippe etiketten viel meteen op. Het waren voornamelijk Scandinavische bieren met allemaal erg aparte smaken. Waaronder een flesje met de naam “Bacon”, en daarboven “beer geek”. Dan verwacht je toch een smaakexplosie, voor zo’n hoge prijs (bijna 3 euro), met zo’n spetterend etiket verwacht je een veelbelovende smaak. Niets is minder waar, sorry, ik kan alleen maar eerlijk zijn. Ik begrijp dat dit bier misschien een experiment is, maar daar moet het dan ook bij blijven. Halverwege de fles kwam ik echt niet meer verder. Dit was echt één van de meest vreemde smaken in bier die ik ooit heb geproefd.

Mikkeller KINN KINN

Vervolgens kwam ik KINN KINN tegen. Tja, wat moet ik daarvan zeggen. “Beer brewed with lemon & lime” vermeld het etiket. Die speciale smaken proef ik eerlijk gezegd er niet in terug. Het smaakt als een “normaal” pils, en daarom voor een té hoge prijs. En ook als “normaal” pils scoort hij in mijn opzicht niet hoog. Halverwege de fles proef je tóch een beetje limoen, maar niet spectaculair. Op naar de volgende.

Mikkeller I Wish IPA (glutenvrij)

mekkeler2
Nu dan toch iets positiever, deze glutenvrije rakker heeft best een opmerkelijke smaak. Goed bitter, zoetige bijsmaak en je proeft duidelijk een vleugje citroen. Toch leuk dat deze glutenvrije speciaalpils ruim hoger scoort dan zijn voorgangers.

 

Mikkeler

Mikkeller is een Deense brouwerijhuurder, gevestigd in Vesterbro, Kopenhagen. De thuisbrouwers Mikkel Borg Bjergsø en Kristian Klarup Keller experimenteerden eerst 2,5 jaar in hun keuken. De firma Mikkeller werd in 2006 opgericht met de bedoeling in Denemarken speciaalbieren op de markt te brengen. De internationale doorbraak kwam nadat hun bier Beer Geek Breakfast, een stout met toevoeging van koffiebonen, in 2006 op het internationaal bierforum Ratebeer goud scoorde.
Verder lees ik dat deze brouwerij vooral one-off brews bieren brouwt. Het is het dan ook zeker waard om andere bieren van Mikkeller te proberen, ondanks dat mijn eerste twee ervaringen helaas wat tegenvielen. Wanneer ik weer ga tanken ik België, ga ik op zoek naar Beer Geek Breakfast!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *