dulle griet 2

“Dulle Griet” van de Scheldebrouwerij

Andre Scheldebrouwerij Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Vandaag weer eens een biertje van de Scheldebrouwerij. Dit keer is de naam van het biertje “Dulle griet”, met (zoals we gewend zijn van de Scheldebrouwerij) wederom een originele afbeelding op het etiket!

De Scheldebrouwerij

 

dulle griet 1

De Scheldebrouwerij is een brouwerij die bij ons inmiddels welbekend is. Wij hebben al eerder bieren van deze brouwerij mogen proeven en daar hebben we geen spijt van gekregen! De geschiedenis van de brouwerij gaat alweer meer dan 20 jaar terug. Het is dus wel een jonge brouwerij, maar ook weer niet eentje die net komt kijken. De brouwers zijn begonnen in Bergen op Zoom (Nederland) en inmiddels in Meer (België) te vinden. De link naar Bergen op Zoom is duidelijk te zien aan de “Wildemannen” op de etiketten van de verschillende bieren. Deze Wildemannen komen namelijk voor in het wapen van Bergen op Zoom en komen ook terug in het wapen van de plaatselijke politie. Op de website van de Scheldebrouwerij kun je ook terecht voor recepten met bier! Hier is ook goed te zien dat je met bier vele kanten
op kunt! Het bier drinken is nog maar het begin!
Ook recepten met het biertje Dulle Griet zijn beschikbaar,
bijvoorbeeld flensjes met pruimenmoes én Dulle Griet.

Dulle Griet

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERADulle Griet is een biertje dat haar naam te danken heeft aan een Gents kanon dat werd ingezet in de strijd tegen de Spanjaarden. Wat dat betreft schept het biertje een extra band tussen de Belgen en de Nederlanders! Dit donkerbruine biertje heeft een alcoholpercentage van 6,5% en heeft een milde smaak. De brouwers begonnen met het brouwen van dit biertje in 1999.

dulle griet
Nu, 15 jaar later, is het alcoholpercentage naar beneden gebracht en is het etiket ook (met veel succes) opnieuw ontworpen.  Naast een milde smaak heeft het biertje een dropachtige, zoete geur. Bij de Scheldebrouwerij brouwen ze zo puur mogelijk en dat betekent in dit geval dat het biertje ongefilterd en ongepasteuriseerd is. Verder maakt de Scheldebrouwerij gebruik van zo veel mogelijk natuurlijke grondstoffen. Meer lezen over enkele bieren van de Scheldebrouwerij? Bekijk dan ook onze items over Wildebok, Strandgaper en Lamme Goedzak, stuk voor stuk bijzonder! Proost!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *