abt12 1

St. Bernardus Abt 12

Andre St. Bernardus Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

 We gaan vrolijk verder met de Sint Bernardus bieren! Alweer de derde van deze mooie reeks. Vandaag gaan wij eens goed zitten voor de St.Bernardus Abt 12!

St. Bernardus Abt 12

 

abt12 2

Na de St. Bernardus Pater 6 en de St. Bernardus Prior 8 is het dus nu hoog tijd voor de “Abt 12”. Dit biertje van hoge gisting heeft een alcoholpercentage van rond de 10% en is dus best wel een zware jongen! Het is een biertje van het type “gerstewijn” (ook wel Barley wine). Net zoals bijvoorbeeld Westvleteren 12 en Burg bier Gulle dat zijn, maar ook Gulden draak 9000 quadruple valt hieronder. De abt 12 gooit regelmatig hoge ogen bij verschillende wedstrijden/verkiezingen voor bieren. Zo stond dit biertje ooit 4e op de wereldranglijst bij beeradvocate.com. Nu zegt dat natuurlijk niet alles, het blijft een kwestie van smaak en vast niet al het bier van de wereld deed mee aan de verkiezing! Wij nemen dit soort verkiezingen dan ook altijd met een korreltje zout, maar het is natuurlijk wél een goed teken dat je biertje in de smaak valt!

De St. Bernardus Abt 12 is verder goed te herkennen aan zijn diepbruine kleur. Als je het biertje tegen het licht houd kun je er totaal niet doorheen kijken omdat het zeer troebel is. De smaak is het beste te omschrijven als vol en zacht. Je hebt geen moment het idee dat je een zwaar biertje aan het drinken bent en dat is wat mij betreft een pluspunt! niet voor niets is dit één van de beste bieren ter wereld! Proost!

Meer weten over deze brouwerij? Bekijk hun website en onze eerdere items over St. Bernardus bieren!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *