prior 8 2

St. Bernardus Prior 8

Andre St. Bernardus Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Wij gaan de komende tijd de bieren van St.Bernardus wat verder onder de loep nemen. Eerder schreven wij in ons maandelijks blog voor biernet.nl al over Pater 6 (dit blog zal t.z.t. ook op deze site worden geplaatst). Maar wij beginnen als eerste met St. Bernardus Prior 8! Zelden een biertje met zo’n stoere naam mogen proeven, dat moet wel bijzonder zijn!

Brouwerij St. Bernardus; lid van “Belgian family brewers”

bfb

prior 8 1Belgian family brewers is een organisatie die in 2007 is opgericht. De naam lijkt erop te duiden dat het een verbond is van familie brouwerijen uit België. Dit is echter niet helemaal waar. Wil je het label van BFB op het etiket van je biertje laten zetten moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, hieronder noemen wij er een paar: Het biertje moet onafgebroken minstens 50 jaar in België worden gebrouwen (dit sluit nieuwe brouwers alvast uit).Verder mag het bier alleen door de brouwerij zelf op de markt worden gebracht en niet door een andere partij. Een ander criteria is dat het bier in België verkrijgbaar moet zijn. Het komt er in het kort dus op neer dat het een origineel (niet ook nog onder een andere naam verkrijgbaar), in België gebrouwen biertje moet zijn. Voor meer informatie over de brouwer van dit biertje verwijzen wij je graag door naar ons blog over “Pater 6” op biernet.nl

St. Bernardus Prior 8

prior 8 3

Sint Bernardus Prior 8 is een biertje van het type “dubbel”. Goed te zien is natuurlijk de mooie diepbruine kleur die het biertje kenmerkt. Het biertje heeft een alcoholpercentage van 8% en is daarmee best wel een zware dubbel. De waardering voor dit biertje is over het algemeen goed te noemen, ook internationaal staat het goed bekend en scoort het biertje goed bij wedstrijden (ook al zegt dat niet altijd iets). De smaak is verder niet al te zoet en gemiddeld bitter, je ruikt ook iets van karamel. De smaak is misschien een beetje gemiddeld voor een bruin biertje, maar het heeft wel een mooie volle, moutige smaak. Kortom: bij dit biertje krijg je wat je verwacht van een bruin bier en dat is ook wel zo prettig! Proost!

Wil je meer  informatie over andere “dubbele” bieren? Voer dan als zoekopdracht dubbel in bovenaan de site!

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *