La Trappe Witte Trappist

Bier van de maand: La Trappe Witte Trappist!

Andre La Trappe, Trappistenbier Leave a Comment

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Dennis de Laat van bierwebwinkel belgischbierspecialist.nl heeft deze maand weer een bijzonder biertje de titel “bier van de maand augustus” mogen geven: la Trappe Witte Trappist, het enige Trappisten witbier op deze aardbol!

La Trappe Witte Trappist

Genieten deze weken! Ons leven in het ‘warme noorden’ speelt zich de laatste tijd vooral af in de tuin. Als het daar qua warmte uit te houden is tenminste. Terwijl in het westen en zuiden van het land auto’s niet meer verder konden vanwege het enorme noodweer, huizen blank stonden en zandzakken gelegd moesten worden, was er één klein stadje dat dapper weerstand bood tegen dit helse weer: Meppel (en omgeving). En dus was het, op een spatje regen na, op en top genieten en echt weer om met een zomers biertje buiten te zitten. En wat voor biertje neem je dan als je kan kiezen uit meer dan honderd soorten? Welnu, onder andere de La Trappe Witte Trappist. Misschien niet het eerste bier waar je aan denkt bij de La Trappe collectie, hoewel warm weer daar wellicht een positieve invloed op heeft, maar toch wel het meest unieke bier van La Trappe. Geen van de Trappisten brouwerijen brouwt immers een witbier, behalve trappistenbrouwerij de Koningshoeve. Hoog tijd dan ook om dit bier de eer te geven die haar toekomt. Want een goed witbier is het!

La Trappe Witte Trappist: Uitstekend bier voor de zomermaanden!

Bij het openen van de fles komt er een zomers aroma vrij. Zuur van citrus voert de boventoon, naast een zoet fruitig aroma van zoete appel. Doordat bij het vullen van de flessen gist en suiker wordt toegevoegd, gist dit bier na in de fles en krijgt dit bier dit eigen aroma.  De Witte Trappist is vrij van kruiden als bijvoorbeeld koriander, wat veel andere witbieren toch wel een typische smaak geeft (denk aan de Hoegaarden wit). Dit maakt dat het bier zowel in aroma als in smaak een fruitig karakter heeft. In de smaak komt de citrus (en wat mandarijn) opnieuw duidelijk naar voren en dit maakt het tarwebier, gepaard gaand met het aanwezige koolzuur, tot een lekker fris zomerbiertje. Mooi van deze Witte Trappist is de prachtige kleur bij het inschenken. De wazige schijn van dit lichtgele tarwebier is het gevolg van een brouwproces waarin het bier niet gefilterd wordt. De mooie witte schuimkraag die als een wolkendeken deze trappist bedekt , maakt dit bier qua zicht voor mij echt een pareltje. Verder mag vermeld worden dat de Witte Trappist niet gepasteuriseerd wordt. Hierdoor behoudt het bier haar gezonde en verrijkende gisten (en andere bacteriën), wat dit product van de Koningshoeve qua beleving toch net even wat meer geeft. Toegegeven: die kennis vooraf voegt met name die extra beleving toe :) Kom je na een flinke tocht fietsen in het warme zonnetje dit bier tegen op het terras? Dan zou ik niet twijfelen deze frisse dorstlesser te bestellen. Met een alcoholpercentage van 5,5% vol. moet het voor de gemiddelde fietser en bierdrinker toch mogelijk zijn zonder problemen de weg te vervolgen én heb je een extra geniet momentje ingelast.

Brouwerij de Koningshoeve

Brouwerij de Koningshoeve heeft er goed aan gedaan zich met de Witte Trappist van de andere trappistenbrouwerijen te onderscheiden. Met name in de zomer is dit bier een echte aanwinst voor de trappistenbieren. Toch kan ik me dit bier ook door de rest van het jaar goed voorstellen, bijvoorbeeld als er een keer een goed klaargemaakte Italiaanse pasta (met vis) op het menu staat. De Koningshoeve is een brouwerij met een indrukwekkende geschiedenis. Hiervoor verwijs ik u ditmaal echter door naar de website van de Koningshoeve. Hier staat de geschiedenis van Nederlands eerste (en voor velen qua gevoel nog enige) trappistenbrouwerij op een uitgebreide manier beschreven. Je kunt natuurlijk ook kijken op de site van La Trappe zelf, dat is weer een andere (iets modernere) website.

Bestel deze maand extra voordelig  La Trappe Witte Trappist  op www.belgischbierspecialist.nl

La Trappe pakket

Voor nu verwijs ik u toch even door naar onze site www.belgischbierspecialist.nl, want de Witte Trappist is deze maand ons ‘bier van de maand’. U kunt dit bier (en onze biergeschenken met dit bier) dus deze maand extra voordelig in onze webshop bestellen!

Dennis de Laat, eigenaar BelgischBierSpecialist.nl

Bier van de maand: La Trappe Witte Trappist

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *