IMG_0007-copy

De Caigny Drankenhandel, Essen (België)

Annie Bierwinkel 2 Comments

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

IMG_9995-copyEssen, een dorpsplaatsje in België, aan de grens met Nederland, ligt slechts tien minuten rijden van Roosendaal vandaan. Hoewel we ons vaak in Roosendaal bevinden omdat we familie hier in de buurt hebben wonen, zijn we nooit eens de grens overgestoken. Maar nu we een auto hebben leek het ons wel handig om over de grens te tanken en zo te profiteren van de lagere benzineprijzen. :)

IMG_0002-copy

Glutenvrij bier

IMG_9996-copyWe wilden de tankbeurt gelijk combineren met het bezoeken van een aantal winkeltjes, waaronder een bierhandel waar manlief lekker rond kan snuffelen. We hoopten daar vooral Brunehaut glutenvrij bier te vinden die we al eens in Antwerpen hadden gevonden. Ik zocht een aantal adresjes op en maandag 21 juli gingen we op pad. We hadden geen geluk: alles was dicht en er was niks te doen. Later bleek dat het een nationale feestdag was in België. De volgende dag gingen we weer terug, in de veronderstelling dat alles wel weer open zou zijn. Zou je zeggen. ;) Maar één bierwinkel konden we niet vinden, de ander was dicht op dinsdag en de derde, De Caigny Drankenhandel, was toevallig wel open!

IMG_9998-copy

Hip Scandinavisch bier

IMG_9999-copyDe Caigny Drankenhandel blijkt een walhalla voor de bierliefhebber! Het aantal merken en soorten bier dat er verkocht wordt is niet te tellen. Van de reguliere, meer commerciële biertjes tot de meer specialere soorten. Bijna alles betrof Belgisch bier, maar ook stonden er een aantal speciale, hip uitziende bieren uit Scandinavië. Manlief kocht alle Brunehaut biertjes die er nog waren. Volgens hem zijn de Brunehaut biertjes de lekkerste glutenvrije bieren die hij tot nu toe geproefd heeft. :) Ook pakte ik een biertje dat gebrouwen was met koffie. Dat vond ik toch wel apart, die moet hij dan maar ook proeven! :)

IMG_0001-copy
De Caigny Drankenhandel ligt vlak over de grens met Nederland, nabij Roosendaal (zo’n 10 minuten rijden). Wanneer wij weer in de omgeving zijn, gaan we zeker nog terug om er te tanken en weer te zoeken naar speciaalbiertjes bij De Caigny. :) Het tankstation en de drankenhandel liggen ook nog eens aan elkaars overzijde, helemaal makkelijk!

Het adres is Spijker 79, 2910 in Essen.

IMG_0006-copy
IMG_0003-copy

facebooktwittergoogle_pluspinterestmailby feather

Comments 2

  1. Rogier Jongeneelen

    Verkoopt u fles Bacardi Lemon van 3 liter?
    Zo ja, voor welke prijs?

    Mvg Rogier Jongeneelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *